Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
4 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
2 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Η Χρυσοβελώνη δήλωσε πως η βία κατά των γυναικών συνδέεται με την νεοφιλέλευθερη πολιτική
[Lifo]: Η Χρυσοβελώνη δήλωσε πως η βία κατά των γυναικών συνδέεται με την νεοφιλέλευθερη πολιτική

[Lifo]: Η Χρυσοβελώνη δήλωσε πως η βία κατά των γυναικών συνδέεται με την νεοφιλέλευθερη πολιτική

Η δήλωση έγινε σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες για τη βία κατά των γυναικών.

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση τη υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη, ότι η «έμφυλη βία και ειδικότερα η βία κατά των γυναικών και των παιδιών τους δεν είναι ασύνδετη με τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική».

Η δήλωση έγινε σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες για τη βία κατά των γυναικών.

Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή της, η κ. Χρυσοβελώνη σημείωσε ότι «η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών αποτελεί σημαντική συνιστώσα του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων και μάλιστα σε καιρούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης αναδεικνύεται θέμα μείζονος σημασίας, καθώς αποτελεί τροχοπέδη για την προώθηση των γυναικών στην αγορά εργασίας και την εξέλιξή τους σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής ζωής».

«Στην Ελλάδα, η οικονομική κρίση που ακολουθήθηκε από μία βαθιά κοινωνική κρίση, και παράλληλα η διαχείριση του ζητήματος του προσφυγικού πληθυσμού, δημιούργησε ένα κλίμα εχθρικό προς τα θέματα ισότητας φύλων υπό την έννοια ότι θεωρηθήκαν ζητήματα μειωμένης σημασίας”, ανέφερε η ίδια προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα “κληθήκαμε περισσότερο να αντιμετωπίσουμε ζητήματα βίας έναντι γυναικών λόγω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης».

Σχολιάζοντας την εκδήλωση, η υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «αποτελεί καλή είδηση ότι οι συζητήσεις για την αντιμετώπισή της έμφυλης βίας απασχολεί ξανά τα κορυφαία όργανα της ΕΕ».

«Η έμφυλη βία και ειδικότερα η βία κατά των γυναικών και των παιδιών τους είναι ένα φαινόμενο που εντάθηκε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς, δεν είναι ασύνδετη με τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που προκρίθηκε και επέφερε περικοπές στην κοινωνική πολιτική, αλλά και με το προσφυγικό πρόβλημα” τόνισε η ίδια, προσθέτοντας ότι “η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να βγάλει από την σκληρή επιτήρηση την Ελλάδα, κράτησε την κοινωνία τα τελευταία δύσκολα χρόνια και εφάρμοσε πολιτικές για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας».

Καταλήγοντας, προανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο – μετά από πολλά χρόνια – νομοσχέδιο για την ισότητα των φύλων και την αντιμετώπιση της βίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!