Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Χονγκ Κoνγκ: Άγριος καβγάς μέσα στο κοινοβούλιο – Στο νοσοκομείο βουλευτής
[Lifo]: Χονγκ Κoνγκ: Άγριος καβγάς μέσα στο κοινοβούλιο – Στο νοσοκομείο βουλευτής

[Lifo]: Χονγκ Κoνγκ: Άγριος καβγάς μέσα στο κοινοβούλιο – Στο νοσοκομείο βουλευτής

ΟΙ βουλευτές του Χονγκ Κονγκ ήρθαν στα χέρια μέσα στο κοινοβούλιο

Στα χέρια ήρθαν σήμερα οι βουλευτές στο κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ. Αιτία του καβγά ήταν οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στη νομοθεσία που θα επιτρέπουν την έκδοση υπόπτων και κατηγορούμενων στην ηπειρωτική Κίνα.

Από τον καβγά υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί και ένας βουλευτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομεία. Όσοι δεν επιθυμούν την αλλαγή της νομοθεσίας θεωρούν πως ο νόμος για τις εκδόσεις θα περιορίσει τα ατομικά δικαιώματα στο Χονγκ Κονγκ. Στις αψιμαχίες μεταξύ των βουλευτών κυριάρχησαν οι σπρωξιές, υπήρξαν όμως ακόμα και γροθιές και χτυπήματα με τα χέρια.

Το Χονγκ Κονγκ, που έως το 1997 ήταν βρετανική αποικία, δόθηκε πίσω στην Κίνα υπό τον όρο πως για 50 χρόνια θα διατηρεί «υψηλό βαθμό αυτονομίας με την εξαίρεση της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας». Η συγκεκριμένη πολιτική είναι γνωστή ως «μία χώρα, δύο συστήματα» και επέτρεπε στο Χονγκ Κονγκ να έχει διαφορετικό σύστημα δικαιοσύνης από την υπόλοιπη Κίνα.

Όμως η ηγέτης του Χονγκ Κονγκ, η Kάρι Λαμ, φιλικά προσκείμενη προς το Πεκίνο, ανακοίνωσε μέσα στη χρονιά το σχέδιο της να αλλάξει η νομοθεσία και να επιτρέπεται η έκδοση ντόπιων υπόπτων προς την ηπειρωτική Κίνα, το Μακάο και την Ταϊβάν σε ορισμένες περιπτώσεις.

Για να πείσει για την αναγκαιότητα αλλαγής της νομοθεσίας η Λαμ έχει αναφερθεί στην υπόθεση ενός 19χρονου άντρα από το Χονγκ Κονγκ ο οποίος κατηγορείται πως δολοφόνησε την έγκυο σύντροφο του ενώ ήταν σε διακοπές στην Ταϊβάν και ύστερα διέφυγε στην πατρίδα του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!