Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Lifo]: Χιλιάδες Αθηναίοι στο γύρο ενάντια στον καρκίνο του μαστού – Greece Race for the Cure
[Lifo]: Χιλιάδες Αθηναίοι στο γύρο ενάντια στον καρκίνο του μαστού – Greece Race for the Cure

[Lifo]: Χιλιάδες Αθηναίοι στο γύρο ενάντια στον καρκίνο του μαστού – Greece Race for the Cure

Greece Race for the Cure στην Αθήνα

Χιλιάδες Αθηναίοι συμμετείχαν στον 11ος αγώνα “Greece Race for the Cure- Άλμα Ζωής” στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο αγώνας, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση – ανάμεσα σε 140 – που πραγματοποιούνται παγκοσμίως, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και την ενδυνάμωση των ασθενών.

Πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” σε ετήσια βάση, την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας σχημάτισαν παρέες και σήμερα έτρεξαν ή περπάτησαν στην Αθήνα με τη γιορτή να επικεντρώνεται στο Ζάππειο. Εκτιμάται πως φέτος συμμετείχαν πάνω από 30.000 άνθρωποι ενώ από τα καθαρά έσοδα του αγώνα χρηματοδοτούνται κάθε χρόνο προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» για την ευαισθητοποίηση του κοινού, την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και την υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο μαστού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έδωσειτο σήμα της εκκίνησης στον αγώνα δρόμου 5 χλμ “Greece Race for the Cure”, και καλωσορίζοντας τους χιλιάδες συμμετέχοντες χαρακτήρισε την ημέρα μια «γιορτή για την υγεία, την ενημέρωση, μα πάνω απ’όλα, την πρόληψη». « Είναι μια γιορτή για κάθε γυναίκα που κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο του μαστού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!