Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Χατζηδάκης: Νέα παράταση και ρύθμιση για τα αυθαίρετα
[Lifo]: Χατζηδάκης: Νέα παράταση και ρύθμιση για τα αυθαίρετα

[Lifo]: Χατζηδάκης: Νέα παράταση και ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Παράταση αλλά και παρέμβαση μόνιμου χαρακτήρα για τ’ αυθαίρετα εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος

Νέα παράταση αλλά και παρέμβαση μόνιμου χαρακτήρα για τ’ αυθαίρετα εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης .

Ειδικότερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξήγγειλε συνολική παρέμβαση μόνιμου χαρακτήρα για τα αυθαίρετα διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι, ενόψει της λήξης των προθεσμιών για υπαγωγή στην τρέχουσα ρύθμιση, δεν θα υπάρξει κενό για τους ιδιοκτήτες ή τους μηχανικούς με την ισχύουσα προθεσμία να παρατείνεται έως ότου τεθεί σε εφαρμογή η νέα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργο Στασινό, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η νέα ρύθμιση θα σχετίζεται με την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων, η οποία έχει ήδη θεσμοθετηθεί με ορίζοντα εφαρμογής το 2020, και δεν θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», σημειώνοντας ότι συνολικά οι δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων μπορεί να αγγίξουν ακόμη και το 1 δισ. ευρώ, αλλά και στη μεταφορά συντελεστή δόμησης, για την οποία προανήγγειλε ρύθμιση η οποία θα αποκαθιστά αδικίες και θα είναι σε συμφωνία με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Για το ζήτημα των αυθαιρέτων, στόχος της κυβέρνησης είναι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να έρθει μία συνολική παρέμβαση, μεταρρύθμιση θα έλεγα, στην οποία δευτερεύουσας σημασίας θα είναι αυτή καθαυτή η παράταση, που είναι αναγκαία προφανώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!