Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Χατζηδάκης: «H Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνής κόμβος στον τομέα της ενέργειας»
[Lifo]: Χατζηδάκης: «H Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνής κόμβος στον τομέα της ενέργειας»

[Lifo]: Χατζηδάκης: «H Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνής κόμβος στον τομέα της ενέργειας»

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στα ζητήματα της ενέργειας στο σημερινό συνέδριο του Economist

Αναφορά στα ζητήματα της ΔΕΗ και γενικότερα στο θέμα των ενεργειακών υποδομών έκανε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Όσον αφορά την ΔΕΗ, περισσότερες ανακοινώσεις θα γίνουν στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, είπε ο κ. Χατζηδάκης. Για τις ενεργειακές υποδομές, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου συζητείται από την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο, το 2009. Εξέφρασε πάντως την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε, όπως είπε, τις δοξασίες «και έχει προσχωρήσει στις δικές μας απόψεις ως προς το ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος στον τομέα της ενέργειας. Έτσι υπάρχει μια βάση για τις επιχειρήσεις και τους διεθνείς παράγοντες». Έχει σημασία να πάμε γρήγορα, υπάρχουν πολιτικά και οικονομικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την υλοποίηση των έργων, ανέφερε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χατζηδάκης και στις διασυνδέσεις των νησιών και κυρίως της Κρήτης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει τόσο την μικρή (μέσω Πελοποννήσου) όσο και τη μεγάλη (μέσω Αττικής) διασύνδεση. «Προφανώς θα θέλαμε σύνδεση με την Κύπρο, αλλά η ενεργειακή επάρκεια της Κρήτης είναι επείγον θέμα. Υπάρχει τρόπος να προχωρήσουν όλα μαζί», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!