Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: «Χαστούκι» Γιούνκερ σε Τουρκία για ΑΟΖ: Σε αυτό το θέμα είμαι Κύπριος
[Lifo]: «Χαστούκι» Γιούνκερ σε Τουρκία για ΑΟΖ: Σε αυτό το θέμα είμαι Κύπριος

[Lifo]: «Χαστούκι» Γιούνκερ σε Τουρκία για ΑΟΖ: Σε αυτό το θέμα είμαι Κύπριος

Σαφή θέση υπέρ της Κύπρου και κατά της Τουρκίας, πήρε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο θέμα της ΑΟΖ

Σαφή θέση υπέρ της Κύπρου και κατά της Τουρκίας, πήρε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφορικά με την Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Προσερχόμενος στη άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Σιμπίου της Ρουμανίας, ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε χαρακτηριστικά: «σε αυτό το θέμα είμαι Κύπριος». Η παρέμβαση Γιούνκερ ακολουθεί και την επίσημη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων από την Επίτροπο Εξωτερικών Υποθέσεων Φεντερίκα Μογκερίνι.

Εισερχόμενος στο κτίριο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε από την ΕΕ να αντιδράσει. «Ελπίζουμε να γίνει κάτι το οποίο να καταξιώνει την Ευρώπη στα μάτια όλων των Ευρωπαίων και ιδιαίτερα στη βάση των αρχών της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά και του σεβασμού της κυριαρχίας των κρατών γενικότερα, πολύ περισσότερο των κρατών μελών», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως στη σύνοδο θα αναπτύξει τα όσα «συμβαίνουν δυστυχώς ως αποτέλεσμα της παραβίασης του διεθνούς δικαίου από πλευράς Τουρκίας». «Θα έχουμε την ισχυρή στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της ΕΕ», πρόσθεσε αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει και κυρώσεις κατά της Τουρκίας: «Αυτά θα τα δούμε στη συνέχεια».

Τσίπρας: Ενιαία ευρωπαϊκή θέση όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο

Και ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας «αφορά στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο την Κύπρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!