Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Χάος με τις πλημμύρες στη Βενετία – Κλειστή ξανά η πλατεία του Αγίου Μάρκου
[Lifo]: Χάος με τις πλημμύρες στη Βενετία – Κλειστή ξανά η πλατεία του Αγίου Μάρκου

[Lifo]: Χάος με τις πλημμύρες στη Βενετία – Κλειστή ξανά η πλατεία του Αγίου Μάρκου

Το κόστος των καταστροφών από τις πλημμύρες στη Βενετία υπολογίζεται πως ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ

Η Βενετία έκλεισε την πλατεία του Αγίου Μάρκου καθώς η πόλη πλημμύρισε για τρίτη φορά σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ενώ συνεχίζεται η σφοδρή κακοκαιρία σε όλη την Ιταλία.

Την Κυριακή, η στάθμη του νερού λόγω της πλημμυρίδας έφτασε τα 150 εκατοστά, επίπεδο χαμηλότερο από εκείνο της περασμένης Τρίτης, όταν άγγιξε τα 187 εκατοστά- το υψηλότερο επίπεδο τον τελευταίο μισό αιώνα.

«Μέγιστη προσοχή για την σημερινή πλημμυρίδα», προειδοποίησε μέσω Twitter ο δήμαρχος της πόλης, Luigi Brugnaro, που εκτίμησε την ζημιά από τις πλημμύρες σε περισσότερο από ένα δισεκ. ευρώ. «Η πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι κλειστή. Προέχει η ασφάλεια», πρόσθεσε ο ίδιος, με τα νερά να πνίγουν εκ νέου την ήδη κατεστραμμένη ιστορική πόλη, που οι τοπικές αρχές κήρυξαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου έκλεισε και την Παρασκευή για αρκετές ώρες καθώς ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι έπλητταν την περιοχή, αφήνοντάς την βυθισμένη στο νερό. Εκκλησίες, καταστήματα και σπίτια έχουν επίσης κατακλυστεί με νερό.

Η κρίση οδήγησε την κυβέρνηση να χορηγήσει έκτακτα κονδύλια 20 εκατ. ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Dario Franceschini, δήλωσε πως το κόστος αποκατάστασης των ζημιών στην πόλη, όπου έχουν υποστεί ζημιές περισσότερες από 50 εκκλησία, θα είναι τεράστιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!