Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Το «χαμένο αριστούργημα» του Καραβάτζιο πουλήθηκε εκτός δημοπρασίας και συνεχίζει να διχάζει
[Lifo]: Το «χαμένο αριστούργημα» του Καραβάτζιο πουλήθηκε εκτός δημοπρασίας και συνεχίζει να διχάζει

[Lifo]: Το «χαμένο αριστούργημα» του Καραβάτζιο πουλήθηκε εκτός δημοπρασίας και συνεχίζει να διχάζει

Εκτός δημοπρασίας πουλήθηκε το αριστούργημα του Καραβάτζιο που βρέθηκε τυχαία στην Τουλούζη ενώ εξακολουθεί να διχάζει ως προς την αυθεντικότητά του

Ακόμη και μετά την πώλησή του εκτός δημοπρασίας σε ιδιώτη, ο «Καραβάτζιο της Τουλούζης» εξακολουθεί να διχάζει τους ειδικούς για την αυθεντικότητά του.

Η πώλησή του σε έναν ιδιώτη προτού καν παρουσιασθεί στην επίσημη δημοπρασία του, σήμερα, στην Τουλούζη της Γαλλίας, προσέθεσε ένα επιπλέον στοιχείο στην απαστράπτουσα αύρα του πίνακα «Η Ιουδήθ αποκεφαλίζει τον Ολοφέρνη», που αποδίδεται στον σημαντικό μεταναγεννησιακό ζωγράφο Μικελάντζελο Μερίζι, ή «Καραβάτζιο». Ο πίνακας ήδη έχει προκαλέσει συζητήσεις, τόσο για τη γνησιότητά του, όσο και για τον μυθιστορηματικό τρόπο της ανακάλυψής του, στη σοφίτα ενός γαλλικού εργοστασίου το 2014, όπως συνέβη και το 2012 με τον «Σωτήρα» (Salvator Mundi) που αποδίδεται στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Ο Καραβάτζιο της Τουλούζης προπωλήθηκε σε μία ιδιωτική διαπραγμάτευση, καθώς το ποσόν που προσφέρθηκε ήταν αδύνατο να το αρνηθεί κάποιος. «Η συμφωνία καλύπτεται από έναν όρο εμπιστευτικότητας, τόσο για το ύψος του ποσού, όσο και για την ταυτότητα του αγοραστή», εξηγεί ο Γάλλος έμπορος τέχνης Μαρκ Λαμπάρμπ, ο οποίος μετά την αποκατάσταση του πίνακα έχει ακολουθήσει όλη την πορεία της πώλησής του για λογαριασμό του οίκου δημοπρασιών και υπαγόρευσε την ανακοίνωση Τύπου για την ακύρωση της δημοπρασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!