Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 17 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Χάκερς διέρρευσαν σενάρια του « Game of Thrones» και ζητούν λύτρα εκατομμυρίων από το HBO
[Lifo]: Χάκερς διέρρευσαν σενάρια του « Game of Thrones» και ζητούν λύτρα εκατομμυρίων από το HBO

[Lifo]: Χάκερς διέρρευσαν σενάρια του « Game of Thrones» και ζητούν λύτρα εκατομμυρίων από το HBO

Το αμερικανικό δίκτυο επαναλαμβάνει ότι ερευνά το θέμα και δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα για τη διαρροή

Ομάδα χάκερς που υπογράφει ως «Mr. Smith» διέρρευσε ένα νέο cache δεδομένων στο διαδίκτυο με αρχεία του HBO, ζητώντας από το αμερικανικό δίκτυο να πληρώσει λύτρα αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων (σ.σ. το ακριβές ποσό δεν έχει διαρρεύσει) για να μην προχωρήσει σε νέες διαρροές.

Τα υποκλαπέντα αυτά δεδομένα φαίνεται πως περιέχουν τα σενάρια πέντε επεισοδίων του «Game of Thrones», συμπεριλαμβανομένων του επερχόμενου 5ου επεισοδίου, καθώς επίσης και emails ενός μήνα από το λογαριασμό της Leslie Cohen, αντιπροέδρου του τμήματος του ΗΒΟ ασχολείται με τον προγραμματισμό των επερχόμενων ταινιών.

Υπάρχουν, επίσης, εσωτερικά και δικαστικά έγγραφα αλλά και προσφορές εργασίας σε κορυφαία στελέχη.

Την περασμένη εβδομάδα, το HBO επιβεβαίωσε την παραβίαση των υπολογιστών της, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες και χωρίς να διευκρινίσει κατά πόσο έχουν επίσης υποκλαπεί προσωπικά δεδομένα πελατών ή εργαζομένων της.

Μετά το σημείωμα για λύτρα η εταιρία επέμεινε ότι συνεχίζει να ερευνά το περιστατικό και επανέλαβε την προηγούμενη εκτίμησή της με βάση την οποία θεωρεί ότι δεν έχει παραβιαστεί ολόκληρο το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επομένως δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!