Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Capital controls: Αύξηση στα μηνιαία όρια αναλήψεων
[Lifo]: Capital controls: Αύξηση στα μηνιαία όρια αναλήψεων

[Lifo]: Capital controls: Αύξηση στα μηνιαία όρια αναλήψεων

Οι 6 αλλαγές που περιλαμβάνει η πρόταση από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων στα 2.000 ευρώ φέρνει η νέα χαλάρωση των capital controls, την οποία σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά και από σχετική εισήγηση της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδα «Έθνος» το σχέδιο προβλέπει ότι οι πολίτες θα μπορούν να προχωρούν σε σωρευτική ανάληψη όλου του ποσού μία φορά τον μήνα και θα επιτρέπεται ελεύθερα σε όλους να ανοίξουν νέους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το «πράσινο φως» για τις αλλαγές θα πρέπει ωστόσο να δώσουν οι δανειστές, κάτι που αναμένεται να γίνει  μόλις κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με το Έθνος, την περασμένη Παρασκευή η Ελληνική Ένωση Τραπεζών κατέθεσε στο υπουργείο Οικονομικών  την πρόταση έξι σημείων. Aαναλυτικά αυτή αναφέρει:

• Να επιτραπεί το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών χωρίς καμία προϋπόθεση για όλους τους πολίτες. Μέχρι τώρα το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού επιτρέπεται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως π.χ. για σπουδαστές στο εξωτερικό.
• Να αυξηθεί στα 2.000 ευρώ το μηνιαίο όριο ανάληψης, από τα 1.800 ευρώ που ισχύει σήμερα.
• Οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε σωρευτική ανάληψη του ποσού των 2.000 ευρώ μία φορά τον μήνα. Οπως είναι γνωστό, σήμερα ισχύει σωρευτική ανάληψη ανά 15νθήμερο, με ανώτατο ποσό τα 840 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!