Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Brexit: «Απίθανο να αποφασιστεί η παράταση μέσα στην εβδομάδα», λέει ο Γιούνκερ
[Lifo]: Brexit: «Απίθανο να αποφασιστεί η παράταση μέσα στην εβδομάδα», λέει ο Γιούνκερ

[Lifo]: Brexit: «Απίθανο να αποφασιστεί η παράταση μέσα στην εβδομάδα», λέει ο Γιούνκερ

Ο Γιούνκερ είπε πως είναι δύσκολο να υπάρξει απόφαση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτής της εβδομάδας για το αίτημα παράτασης στο Brexit που θα καταθέσει η Τερέζα Μέι

H Tερέζα Μέι θα ζητήσει μία μικρή παράταση στην ημερομηνία του Brexit, ενώ σε κάθε περίπτωση ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θεωρεί δύσκολο να υπάρξει απάντηση στο αίτημα της στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτής της εβδομάδας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Guardian, η Μέι θα ζητήσει παράταση μικρότερη των τριών μηνών στην νέα ημερομηνία για το Brexit.

Αρχικά προσανατολιζόταν σε αίτημα για μεγαλύτερη αναβολή, όμως υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους υπουργούς της που υποστηρίζουν την αποχώρηση, ενώ ο θυμός μεγαλώνει και στους βουλευτές των Συντηρητικών.

Πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ είπαν στον Guardian πως «η πρωθυπουργός δε θα ζητήσει μακρά παράταση. Υπάρχει το ζήτημα να δοθεί λίγος χρόνος ακόμα στο κοινοβούλιο ώστε να συμφωνήσει σε μία λύση, όμως ο λαός αυτής της χώρας περιμένει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Έχουν μπουχτίσει από την αδυναμία του κοινοβουλίου να πάρει μία απόφαση και η πρωθυπουργός μοιράζεται την απογοήτευση τους»

Παρόλα αυτά, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε σήμερα στο γερμανικό ραδιόφωνο πως είναι απίθανο να υπάρξει απόφαση σχετικά με την αναβολή του Brexit στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτής της εβδομάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!