Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 14 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Bloomberg: Στις πιο «μίζερες» οικονομίες του πλανήτη η ελληνική
[Lifo]: Bloomberg: Στις πιο «μίζερες» οικονομίες του πλανήτη η ελληνική

[Lifo]: Bloomberg: Στις πιο «μίζερες» οικονομίες του πλανήτη η ελληνική

Στις χώρες του κόσμου με τις πιο δυσοίωνες προοπτικές για το 2018, συmπεριλαμβάνεται – όπως μάλλον αναμενόταν- και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg, η Ελλάδα κατέχει την 5η θέση επί συνόλου 66 χωρών στον δείκτη Misery Index.

Ο δείκτης του Bloomberg βασίζεται και διαμορφώνεται στην γενική αντίληψη ότι ο συνδυασμός χαμηλού πληθωρισμού και χαμηλής ανεργίας περιγράφουν συνήθως το πόσο καλά νιώθουν οι κάτοικοι της κάθε χώρας με την οικονομία της.

Το Bloomberg καταλήγει στο συμπέρασμα πως η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία φέτος είναι οι αυξανόμενες τιμές, και όχι τόσο η ανεργία. Η χώρα μας πάντως φαίνεται να χάνει μια ακόμη θέση σε σχέση με την περασμένη χρονιά που ήταν 6η.

Ειδικότερα, το 2017 η Ελλάδα κατείχε την έκτη θέση ως η πιο «μίζερη οικονομία του κόσμου», ενώ για το 2018 οι προβλέψεις του δείκτη την τοποθετούν ακόμη πιο χαμηλά, στην πέμπτη θέση.

Την πρωτιά εξακολουθεί να έχει η Βενεζουέλα η οποία είναι η πιο δυστυχισμένη χώρα του κόσμου ενώ η πλέον ευτυχής είναι η Ταϊλάνδη.

Στη δεύτερη θέση είναι η Ν. Αφρική και ακολουθούν Αργεντινή και Αίγυπτος, πριν την Ελλάδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!