Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Bloomberg: Κίνδυνος κυρώσεων για την Ελλάδα αν μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα
[Lifo]: Bloomberg: Κίνδυνος κυρώσεων για την Ελλάδα αν μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα

[Lifo]: Bloomberg: Κίνδυνος κυρώσεων για την Ελλάδα αν μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα

Τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων στην Ελλάδα υπογραμμίζει το πρακτορείο Bloomberg, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων στην Ελλάδα από τους δανειστές υπογραμμίζει το πρακτορείο Bloomberg, σε περίπτωση που η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, η σχεδιαζόμενη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2,5% του ΑΕΠ θα συνιστούσε παράβαση της συμφωνίας για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. «Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όταν βρίσκονταν στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα τα στελέχη των θεσμών για την αξιολόγηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων (…) Ενώ ο αντίκτυπος των νέων δημοσιονομικών στόχων πρέπει ακόμα να αποτιμηθεί πλήρως, οι πιστωτές αναμένουν την επιβολή κυρώσεων στην Ελλάδα το φθινόπωρο, όταν θα ληφθεί η επόμενη απόφαση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, μία από τις πιθανές κυρώσεις θα ήταν η διακράτηση των κερδών των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ. «Η νέα πίεση από τους διεθνείς δανειστές μπορεί να προστεθεί στα προβλήματα τον Τσίπρα», σχολιάζει το πρακτορείο. «Με τη θητεία του να λήγει τον Σεπτέμβριο και τη χώρα σε εκλογικούς ρυθμούς ενόψει των ευρωεκλογών, οι εσωτερικές πολιτικές εντάσεις αυξάνονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ υστερεί στις δημοσκοπήσεις και ο Τσίπρας ελπίζει ότι οι τελευταίες δημοσιονομικές κινήσεις του θα βοηθήσουν να μειώσει το χάσμα από τον βασικό του αντίπαλο, τη Νέα Δημοκρατία».

Όπως υπενθυμίζει το πρακτορείο, οι στόχοι του προϋπολογισμού της Ελλάδας συμφωνήθηκαν από κοινού με τους πιστωτές σε αντάλλαγμα για ορισμένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!