Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Bloomberg: Αυτές είναι οι πιο υγιείς χώρες στον κόσμο – Στην πρώτη 20άδα η Ελλάδα
[Lifo]: Bloomberg: Αυτές είναι οι πιο υγιείς χώρες στον κόσμο – Στην πρώτη 20άδα η Ελλάδα

[Lifo]: Bloomberg: Αυτές είναι οι πιο υγιείς χώρες στον κόσμο – Στην πρώτη 20άδα η Ελλάδα

Η κατάρτιση της λίστας βασίστηκε σε μεταβλητές όπως το προσδόκιμο ζωής, οι αιτίες θανάτου και οι κίνδυνοι για την υγεία

Τη λίστα με τις πιο υγιείς χώρες στον κόσμο (Bloomberg Global Health Index), έδωσε στη δημοσιότητα το Bloomberg. Την πρωτιά έχει φέτος η Ιταλία, ενώ η Ελλάδα καταλαμβάνει την 20η θέση, ανάμεσα σε 163 χώρες.

Ένα παιδί που θα γεννηθεί στην Ιταλία αναμένεται να ζήσει τουλάχιστον μέχρι τα 80, ενώ αντίθετα τα παιδιά που γεννιούνται στη Σιέρα Λεόνε θα πεθάνουν κατά μέσο όρο μέχρι τα 52, αναφέρει το Bloomberg. Ειδικά για την Ιταλία, γίνεται αναφορά στη διατροφή που είναι πλούσια σε λαχανικά και ελαιόλαδο, καθώς και στην ύπαρξη πολλών γιατρών, που φέρνουν τους Ιταλούς στην πρώτη θέση παρά την κατάσταση της οικονομίας και την υψηλή ανεργία.

Η κατάρτιση της λίστας βασίστηκε σε μεταβλητές όπως το προσδόκιμο ζωής, οι αιτίες θανάτου και οι κίνδυνοι για την υγεία, όπως η υψηλή πίεση, το κάπνισμα, ο υποσιτισμός και η διαθεσιμότητα πόσιμου νερού.

Η Ισλανδία, η Ελβετία, η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα με τα πιο υγιή έθνη. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 34η θέση, με ιδιαίτερη αναφορά να γίνεται στο υψηλό ποσοστό παχυσαρκίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!