Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Bayer ξεκίνησε έρευνα για το «φακέλωμα» πολιτικών και δημοσιογράφων από τη Monsanto
[Lifo]: Η Bayer ξεκίνησε έρευνα για το «φακέλωμα» πολιτικών και δημοσιογράφων από τη Monsanto

[Lifo]: Η Bayer ξεκίνησε έρευνα για το «φακέλωμα» πολιτικών και δημοσιογράφων από τη Monsanto

Η Bayer ανέθεσε σε εξωτερική νομική εταιρεία τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τη χαρτογράφηση προσώπων από τη Monsanto

Εξωτερική νομική εταιρεία θα ερευνήσει, για λογαριασμό της Bayer, τη υπόθεση χαρτογράφησης προσώπων από τη Monsanto .

Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι ο όμιλος Monsanto «φακέλωνε» δημοσιογράφους, πολιτικούς και επιστήμονες ανάλογα την στάση που τηρούσαν απέναντι στα ζιζανιοκτόνα. Την υπόθεση αποκάλυψε την Πέμπτη το τηλεοπτικό κανάλι France 2. Όπως ανέφερε, κατάφερε να λάβει «εμπιστευτικά» ενημερωτικά αρχεία τα οποία φέρουν την υπογραφή εταιρειών δημοσίων σχέσεων που συνεργάζονταν με τη Monsanto. Από πέρσι, ο όμιλος αυτός είναι θυγατρική του γερμανικού κολοσσού Bayer.

Σε ανακοίνωσή της η Bayer ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός και επισήμανε πως ενώ προς το παρόν «δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι η κατάρτιση των υπό συζήτηση λιστών παραβίασε οποιεσδήποτε νομικές διατάξεις» η εταιρεία «θα ζητήσει από μια εξωτερική νομική εταιρεία να διερευνήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε με εξουσιοδότηση της Monsanto και να αξιολογήσει τους σχετικούς ισχυρισμούς». Ακόμα, η Bayer υπογράμμισε ότι η νομική εταιρεία θα ενημερώσει, επίσης, όλα τα πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στις συγκεκριμένες λίστες σχετικά με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν γι’αυτούς.

«Η ύψιστη προτεραιότητά μας είναι να εξασφαλίσουμε τη διαφάνεια», ανέφερε η γερμανική εταιρεία επισημαίνοντας πως διακόπτει τη συνεργασία της με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!