Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ο Αύγουστος είναι ο πιο δύσκολος μήνας για τη διάσωση ζώων στην Αθήνα
[Lifo]: Ο Αύγουστος είναι ο πιο δύσκολος μήνας για τη διάσωση ζώων στην Αθήνα

[Lifo]: Ο Αύγουστος είναι ο πιο δύσκολος μήνας για τη διάσωση ζώων στην Αθήνα

Ο υπεύθυνος της πρόσφατης επιχείρησης διάσωσης του κουταβιού στο Ψυχικό και επικεφαλής της ομάδας Star-Special Team Animal Rescue μιλά για την πολύτιμη εθελοντική του εργασία.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες μέρες βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν εθελοντές διασώστες να προσπαθούν επί δύο ημέρες, εν μέσω Δεκαπενταύγουστου, να βγάλουν ένα κουτάβι από υπόνομο στο Ψυχικό.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν κάτοικοι της περιοχής του Ψυχικού εντόπισαν δύο κουτάβια που κυκλοφορούσαν μόνα τους στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Τα μικρά σκυλιά, περίπου 2,5 μηνών, δεν έδειχναν να είναι στην καλύτερη κατάσταση, καθώς, εξαιτίας της ψώρας που τα είχε προσβάλει, είχαν χάσει μεγάλο μέρος του τριχώματός τους, παραδέχεται στο LIFO.gr ο Νίκος Αδαμόπουλος, επικεφαλής της ομάδας διάσωσης που επενέβη για να τα σώσει.

Οι κάτοικοι προσπάθησαν να τα βρουν. Το ένα το εντόπισαν κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου ζωντανό, ωστόσο το δεύτερο, από τον φόβο του, είχε πέσει μέσα σε ένα φρεάτιο ομβρίων υδάτων στη μέση του δρόμου.

Ο κίνδυνος που ελλόχευε ήταν να ξεσπάσει βροχή και το κουτάβι να πνιγεί στον υπόνομο. Κάλεσαν την Πυροσβεστική, η οποία είναι η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία για τη διάσωση ζώων που κινδυνεύουν, και την ΕΥΔΑΠ, επειδή το αδέσποτο κουτάβι είχε πέσει σε υπόγειο αγωγό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!