Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: H Αθήνα στις 10 πιο φιλικές για vegans πόλεις του κόσμου
[Lifo]: H Αθήνα στις 10 πιο φιλικές για vegans πόλεις του κόσμου

[Lifo]: H Αθήνα στις 10 πιο φιλικές για vegans πόλεις του κόσμου

Στην Αθήνα οι vegan έχουν πολλές επιλογές

Το Δουβλίνο της Ιρλανδίας είναι ο βασιλιάς των vegan πόλεων καθώς προσφέρει τις περισσότερες επιλογές σε εστιατόρια, αλλά και η Αθήνα βρέθηκε στη δεκάδα.

Η αυξανόμενη ανησυχία σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και η καλή μεταχείριση των ζώων, αλλά και η υγεία, είναι παράγοντες που ωθούν τους ανθρώπους να ακολουθήσουν την vegan διατροφή, που από το περιθώριο βρέθηκε να είναι πλέον μια mainstream τάση. Αυτό αντικατοπτρίζεται από τον αυξανόμενο αριθμό επιλογών vegan που προσφέρονται στα σούπερ μάρκετ και τα εστιατόρια.

Όμως για τους τουρίστες, ορισμένες χώρες και πόλεις, είναι γνωστό ότι έχουν λιγότερα vegan πιάτα από άλλες, με τη Σερβία και την πρωτεύουσα Βελιγράδι να είναι αξιοσημείωτο παράδειγμα.

Ποια πόλη είναι το απολύτως αντίθετο και παρέχει τις περισσότερες επιλογές για vegans; Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Hayes & Jarvis διενήργησε πρόσφατα μια ανάλυση των καταχωρήσεων του Tripadvisor στις 50 πιο δημοφιλείς πόλεις του κόσμου για να προσδιορίσει εκείνες με το υψηλότερο ποσοστό εστιατορίων με μενού φιλικό προς τους vegan. Η έρευνα παρουσιάστηκε από το Forbes.

Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο, είναι η πιο φιλική προς στον κόσμο, με το 21,2% των εστιατορίων της να ταξινομούνται είτε ως vegan είτε να παρέχουν τέτοιες επιλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!