Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ασπρόπυργος: Ακτιβιστές της Greenpeace προσδέθηκαν στην πύλη των ΕΛΠΕ και εμποδίζουν την είσοδο οχημάτων
[Lifo]: Ασπρόπυργος: Ακτιβιστές της Greenpeace προσδέθηκαν στην πύλη των ΕΛΠΕ και εμποδίζουν την είσοδο οχημάτων

[Lifo]: Ασπρόπυργος: Ακτιβιστές της Greenpeace προσδέθηκαν στην πύλη των ΕΛΠΕ και εμποδίζουν την είσοδο οχημάτων

Ακτιβιστές της Greenpeace προχώρησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής εταιρείας ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο

Ακτιβιστές της Greenpeace προχώρησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής εταιρείας ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο.

Λίγο μετά τις 6π.μ, ακτιβιστές της οργάνωσης προσδέθηκαν στην κύρια πύλη, εμποδίζοντας την είσοδο οχημάτων στις εγκαταστάσεις. Όπως τονίζει η Greenpeace σε δελτίο τύπου, οι εξορύξεις υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου που σχεδιάζουν τα ΕΛΠΕ στην Ελλάδα «συντελούν στην κλιματική κρίση και απειλούν το δικαίωμά μας σε ένα υγιές, καθαρό περιβάλλον και στην ίδια μας τη ζωή».

Αίτημα της Greenpeace είναι να αποσυρθούν άμεσα τα ΕΛΠΕ από όλες τις σχεδιαζόμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και να ευθυγραμμιστούν με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Greenpeace

«Ώρα να μας ακούσουν: αυτή τη στιγμή, ακτιβιστές μας βρίσκονται έξω από τις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο. Σε μία ειρηνική, δυναμική δράση, έχουν προσδεθεί στην κύρια πύλη και εμποδίζουν την είσοδο οχημάτων στην εταιρεία.

»Δεν έχουμε χρόνο. Βρισκόμαστε σε κλιματική κρίση και πρέπει να δράσουμε άμεσα. Οι εξορύξεις υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου που σχεδιάζουν τα ΕΛΠΕ στη χώρα συντελούν στην κλιματική κρίση και απειλούν το δικαίωμά μας σε ένα υγιές, καθαρό περιβάλλον και στην ίδια μας τη ζωή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!