Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: O Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης
[Lifo]: O Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης

[Lifo]: O Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης

Οι δικαστές έκριναν ότι η πράξη με την οποία βαρύνεται ο κ. Καραγιώργης, δεν αφορά απάτη, αλλά δόλια χρεοκοπία, που είναι πλημμέλημα κατά τον Ποινικό Κώδικα

Με την υπ’ αριθμ. 1751/2016 απόφασή του, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στην Ολλανδία ο 66χρονος εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης, προκειμένου να δικαστεί για ένα από τα τρία αδικήματα για τα οποία τον εκζητούν οι ολλανδικές δικαστικές αρχές.

Όπως είναι γνωστό, οι Ολλανδοί έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εν λόγω εφοπλιστή και στο πλαίσιο αυτό συνελήφθη πρόσφατα στο σπίτι του στη Γλυφάδα.

Το ένταλμα εκδόθηκε καθώς από τις ολλανδικές δικαστικές αρχές εκκρεμούν σε βάρος του τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης και τον εκζητούν προκειμένου να δικαστεί.

Οι κατηγορίες σε βάρος του σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές, ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με «δόλια πτώχευση» γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος σε μορφή σκόνης, που είχε εξαγοράσει το 80% των μετοχών της.

Από τα ελληνικά δικαστήρια, ο εν λόγω εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων (εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!