Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Άρειος Πάγος: Αναβλήθηκε η συζήτηση για την έκδοση του Ρώσου «βασιλιά» των bitcoin στις ΗΠΑ
[Lifo]: Άρειος Πάγος: Αναβλήθηκε η συζήτηση για την έκδοση του Ρώσου «βασιλιά» των bitcoin στις ΗΠΑ

[Lifo]: Άρειος Πάγος: Αναβλήθηκε η συζήτηση για την έκδοση του Ρώσου «βασιλιά» των bitcoin στις ΗΠΑ

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ανέβαλε για τις 6 Δεκεμβρίου τη συζήτηση της έφεσης κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης με την οποία είχε κριθεί ότι πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ ο 38χρονος Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ που κατηγορείται για «ξέπλυμα» 4 δισ. δολαρίων, μέσω bitcoin.

Αναλυτικότερα, η συζήτηση αναβλήθηκε, όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων του Αλέξανδρος Λυκουρέζος, προκειμένου να κληθούν δύο βασικοί μάρτυρες, καθώς δεν ήταν δυνατό να παραστούν σήμερα.

Οι μάρτυρες είναι ο Ιβάν Ταρτάνικοφ, υπάλληλος κρατικών σιδηροδρόμων στη Ρωσία, αλλά και ο Σεργκίι Μάιζους, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή στην Κύπρο κατά του Βίνικ, ισχυριζόμενος ότι είναι ο ιδιοκτήτης της κυριότερης εκ των εταιρειών που διακινεί το χρήμα.

Υπέρ της έκδοσης του Ρώσου πολίτη ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής όπου παραθέριζε με την οικογένειά του, βάσει διεθνούς εντάλματος, είχε ταχθεί το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Οι αμερικανικές διωκτικές Αρχές αποδίδουν στον 38χρονο ότι διαχειριζόταν την πλατφόρμα BTC-e, μέσω της οποίας νομιμοποιήθηκαν κέρδη από παράνομες δραστηριότητες εγκληματικών ομάδων. Ως τέτοιες δραστηριότητες αναφέρονται για παράδειγμα κυβερνοεπιθέσεις από «χάκερ» που ζητούν λύτρα, φοροδιαφυγή μέσω bitcoin.

Η πλατφόρμα BTC-e θεωρείται από τα πλέον διαδεδομένα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!