Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το μυστικό κατασκευής των Πυραμίδων σε ένα λατομείο
[Lifo]: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το μυστικό κατασκευής των Πυραμίδων σε ένα λατομείο

[Lifo]: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το μυστικό κατασκευής των Πυραμίδων σε ένα λατομείο

Τα μοναδικά ευρήματα δείχνουν την κατασκευαστική διαδικασία

Πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου που αποκαλύπτει το πώς χτίστηκαν ακριβώς οι Πυραμίδες είναι μια ομάδα αρχαιολόγων η οποία έκανε μια τυχαία ανακάλυψη σε ένα αρχαίο αιγυπτιακό λατομείο.

Οι επιστήμονες που ψάχνουν αρχαίες επιγραφές βρήκαν μια ράμπα με κλίμακες και μια σειρά από λακούβες γεγονός που υποδηλώνει ότι η εργασία της ανάσυρσης των τεράστιων μπλοκ που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των μνημείων, μπορεί να έχει ολοκληρωθεί πιο γρήγορα από ό, τι είχε προηγουμένως θεωρηθεί.

Ενώ η θεωρία ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν κατασκευές με ράμπες για να μετακινήσουν τις πέτρες δεν είναι καινούργια, η δομή που βρήκε η αγγλο-γαλλική ομάδα, η οποία χρονολογείται από την εποχή που χτίστηκε η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, είναι σημαντικά πιο απόκρημνη από όσο υπέθεταν προηγουμένως.

Πιστεύουν ότι τα ευρήματα με ίχνη βημάτων και οπών σε κάθε πλευρά μιας ράμπας δείχνουν ότι οι κατασκευαστές ήταν σε θέση να ρυμουλκούν τα μπλοκ και από τις δύο κατευθύνσεις, αντί να τα σέρνουν πίσω τους. Η ομάδα πιστεύει ότι όσοι βρίσκονται κάτω από το μπλοκ χρησιμοποιούσαν τις θέσεις αυτές για να δημιουργήσουν ένα σύστημα τροχαλίας, ενώ εκείνοι μπροστά από αυτό τραβούσαν ταυτόχρονα.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι το εύρημα είναι σημαντικό, διότι υποδηλώνει ότι το έργο θα μπορούσε να γίνει πιο γρήγορα, αν και ακόμα κάτι τέτοιο συνεπάγεται τη σκληρή εργασία ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!