Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Οι αρχαιοφύλακες καταγγέλλουν την έλλειψη προσωπικού σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
[Lifo]: Οι αρχαιοφύλακες καταγγέλλουν την έλλειψη προσωπικού σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

[Lifo]: Οι αρχαιοφύλακες καταγγέλλουν την έλλειψη προσωπικού σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Την έντονη διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) προκαλεί η μεγάλη καθυστέρηση στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί το διευρυμένο ωράριο.

Η Ένωση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «είναι αδιανόητο να έχει φτάσει 17 Απριλίου και ακόμα να μην έχει προσληφθεί ούτε ένας αρχαιοφύλακας» προσθέτοντας ότι η λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων με το διευρυμένο ωράριο χωρίς το ανάλογο προσωπικό οδηγεί σε μεγάλα κενά ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ:

«Είναι αδιανόητο να έχει φτάσει 17 Απριλίου και ακόμα να μην έχει προσληφθεί ούτε ένας αρχαιοφύλακας.

Το πλέον απαράδεκτο αλλά και επικίνδυνο είναι ότι η ΕΦΑ Αργολίδας και η ΕΦΑ Ημαθίας, εφαρμόζουν από την 1η Απριλίου διευρυμένο ωράριο με το υπάρχον προσωπικό.

Αυτό σημαίνει δυο πράγματα. Ή ότι δεν έχουν την ανάγκη από έκτακτο προσωπικό, ή ότι λειτουργούν με μεγάλα κενά ασφαλείας.

Επειδή όπως γνωρίζουμε συμβαίνει το δεύτερο και αυτό παρατηρείται σχεδόν κάθε χρόνο, καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να πάρει άμεσα μέτρα. Είναι αδιανόητο σε περιοχές όπου υπήρξαν βανδαλισμοί, αυτό να μη λαμβάνεται καθόλου υπόψη.

Επίσης ενημερώνουμε ότι κάθε Δευτέρα ισχύει διαφορετικό ωράριο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ) και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (ΒΧΜ)»

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την 1η Απριλίου, την εφαρμογή του διευρυμένου θερινού ωραρίου σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το θερινό ωράριο λειτουργίας των Αρχαιολογικών Χώρων, των Μνημείων και των Μουσείων της χώρας θα ισχύει έως και την 31η Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!