Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: H Apple εξαγοράζει το «Netflix των περιοδικών»
[Lifo]: H  Apple εξαγοράζει το «Netflix των περιοδικών»

[Lifo]: H Apple εξαγοράζει το «Netflix των περιοδικών»

H Apple ανήγγειλε ότι υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση της ψηφιακής συνδρομητικής υπηρεσίας περιοδικών Texture, η οποία εξυπηρετεί άρθρα από περισσότερα από 200 περιοδικά ψηφιακά σε iOS, Windows, Amazon και συσκευές Android για μια σταθερή μηνιαία αμοιβή.

Στην εξαγορά της Texture, της εφαρμογής ψηφιακών περιοδικών προχωρά η Apple όπως ανακοινώθηκε στην ετήσια South by Southwest Interactive (SXSWi) διάσκεψη, σε μια προσπάθεια να γεμίσει το κενό που αφήνει η υποχώρηση του Facebook από την διανομή ειδήσεων.

Η Apple έχει αποκτήσει όλη την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της, και έχει διαβεβαιώσει τους χρήστες ότι η έκδοση της Android εφαρμογής θα εξακολουθήσει να υποστηρίζεται. Ωστόσο, η τιμή της εξαγοράς δεν αποκαλύφθηκε.

Η κίνηση αυτή είναι ένα ακόμα βήμα της Apple για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας περιεχομένου και υπηρεσιών της εταιρείας κι έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση εξαγοράς του Shazam, της εφαρμογής αναγνώρισης μουσικής, για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια.

Η Texture ιδρύθηκε το 2010 και αρχικά ονομαζόταν Next Issue, μέχρι που παρουσιάστηκε με νέα ταυτότητα το 2015. Έχει χαρακτηριστεί ως το «Netflix των περιοδικών». Η συνδρομητική της υπηρεσία προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση σε πάνω από 220 περιοδικά, μεταξύ των οποίων τα People, New Yorker, Vanity Fair, National Geographic και Vogue με μηνιαία συνδρομή 10 δολαρίων το μήνα.

Το επιχειρηματικό της μοντέλο ωστόσο θυμίζει αυτό της αντίπαλης του Netflix, Hulu, μιας υπηρεσίας συνεχούς ροής βίντεο που ανήκει σε μια κοινοπραξία παραδοσιακών καναλιών, αφού η Texture στηρίζεται από έξι εκδότες, μεταξύ των οποίων οι Condé Nast, Hearst, Meredith, Rogers Media και News Corp.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!