Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Apple: Αναβαθμίζει όλα τα συστήματά της για να αντιμετωπίσει το σφάλμα του ινδικού χαρακτήρα
[Lifo]: Apple: Αναβαθμίζει όλα τα συστήματά της για να αντιμετωπίσει το σφάλμα του ινδικού χαρακτήρα

[Lifo]: Apple: Αναβαθμίζει όλα τα συστήματά της για να αντιμετωπίσει το σφάλμα του ινδικού χαρακτήρα

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακαλύφθηκε από χρήστες ένα bug στο iOS 11 που έκλεινε όλες τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Ο υπεύθυνος για τον μικρό παγκόσμιο πανικό είναι ένα σύμβολο της Ινδικής γλώσσας Telugu.

Πριν από λίγες μέρες, οι χρήστες συσκευών της Apple άρχισαν να αντιλαμβάνονται την εξάπλωση ενός bug, όπου ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας του ινδικού αλφαβήτου Telugu θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε κρασάρισμα της συσκευής, εάν ο χαρακτήρας αυτός είχε ληφθεί σε ένα μήνυμα ή είχε επικολληθεί σε ένα πεδίο κειμένου.

Κάποιοι μάλιστα δημιούργησαν έναν μικρό πανικό, όταν άρχισαν να τρολάρουν στο Twitter αποστέλλοντας το χαρακτήρα σε άσχετα μηνύματα, απλά για να αναγκάσουν τους χρήστες των συσκευών της Apple να ζήσουν τον μικρό τρόμο ξαφνικού κλεισίματος της συσκευής.

Η Apple είχε δηλώσει ενήμερη για το ζήτημα. Τόνισε πως θα υπήρχε διόρθωση στο επερχόμενο 11.3 update, αλλά λόγω του μεγέθους του προβλήματος, γνωστοποίησε πως θα διαθέσει μια ενημέρωση νωρίτερα για να «καλύψει» οριστικά το κενό στο λογισμικό της. Πλέον η συγκεκριμένη ενημέρωση είναι διαθέσιμη.

Η επίσημη ονομασία της ενημέρωσης είναι 11.2.6 και οι κάτοχοι iPhones, iPads και iPod Touches μπορούν να την εγκαταστήσουν στις συσκευές τους. Πλέον δεν θα αγχώνονται αν μια επαφή τους συμπεριλάβει στο μήνυμα της τον καταστροφικό χαρακτήρα ο οποίος μπορεί να αναγκάζει πολλές εφαρμογές να κρασάρουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!