Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Αποστολάκης: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας
[Lifo]: Αποστολάκης: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας

[Lifo]: Αποστολάκης: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας

Στην Τουρκία και στις συμμαχίες της Ελλάδας με ΗΠΑ και Β. Μακεδονία αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Αποστολάκης κατά την ομιλία του στις ΗΠΑ

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρθηκε στον ρόλο της Τουρκίας και στις συνεργασίες της Ελλάδας με ΗΠΑ και Β. Μακεδονία κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «United States Institute of Peace» στην Ουάσινγκτον.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ανέλυσε τον πολυδιάστατο ρόλο των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων που αναδεικνύει τη χώρα μας σε κέντρο γεωπολιτικής συνεργασίας και πυλώνα σταθερότητας. Ο κ. Αποστολάκης που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο 8ο ετήσιο συνέδριο «EU Defense Policy Forum 2019», εξέφρασε την ανησυχία του για τον «αποσταθεροποιητικό ρόλο» της Τουρκίας, λέγοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει από την Άγκυρα «να απέχει από περαιτέρω μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο».

Ανησυχίες για τον «αποσταθεροποιητικό ρόλο» της Τουρκίας

Περιγράφοντας μια ανησυχητική δυναμική που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται γύρω από τις εξαγγελίες της Άγκυρας για την διεξαγωγή παράνομων γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή, ο κ. Αποστολάκης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα έχει ζητήσει από την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να απέχει από περαιτέρω μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή. «Πρέπει να εκφράσω τις ανησυχίες μου για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο και την προβληματική στάση της Τουρκίας, που εκφράζεται μέσω αβάσιμων κατηγοριών που παραβλέπουν την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!