Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Αποσύρθηκε από τη δημοπρασία το «κλεμμένο» έργο του Banksy
[Lifo]: Αποσύρθηκε από τη δημοπρασία το «κλεμμένο» έργο του Banksy

[Lifo]: Αποσύρθηκε από τη δημοπρασία το «κλεμμένο» έργο του Banksy

Αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή από τη δημοπρασία του Sotheby’s το «κλεμμένο» έργο του Banksy

Αποσύρθηκε από τη δημοπρασία του Sotheby’s το γλυπτό του Banksy με τίτλο “The Drinker” μετά από ισχυρισμούς που θέλουν το έργο να έχει κλαπεί από τον ιδιοκτήτη του .

Ο καλλιτέχνης Andy Link, γνωστός και ως Art Kieda, ανέφερε ότι το έργο, που έχει ύψος πάνω από 1.80, εκλάπη από τον κήπο του πριν μερικά χρόνια και υποστήριξε πως είναι εκείνος ο νόμιμος ιδιοκτήτης του. Το “The Drinker” θα έβγαινε στο σφυρί σήμερα, Τρίτη, και οι εκτιμήσεις ήθελαν την τιμή του να ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο ο Link έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Sotheby’s αναφέροντας ότι το έργο θα αποσυρθεί από τη δημοπρασία. Σε ανακοίνωσή του, ο οίκος δημοπρασιών, ανέφερε ότι η απόφαση δεν σχετίζεται με τους ισχυρισμούς του Link. O Sotheby’s αναφέρει πως το έργο αποσύρθηκε μετά από συμφωνία με τον πωλητή του.

Το άγαλμα αφέθηκε από τον Banksy σε μία μικρή πλατεία στο κεντρικό Λονδίνο το 2004. Στη συνέχεια έπεσε «θύμα απαγωγής» από τον Andy Link ο οποίος προσέφερε 5.000 λίρες στον Banksy. Ο Banksy απάντησε με μία προσφορά δύο λιρών ώστε να αγοραστεί ένα μπιτόνι βενζίνης και να καεί το άγαλμα. Το “The Drinker” εμφανίστηκε στον κήπο του Link αλλά αργότερα χάθηκε από εκεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!