Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Απολύθηκε ο πρόεδρος των Φίλων του Palais de Tokyo μετά από σχόλια κατά της Τούνμπεργκ
[Lifo]: Απολύθηκε ο πρόεδρος των Φίλων του Palais de Tokyo μετά από σχόλια κατά της Τούνμπεργκ

[Lifo]: Απολύθηκε ο πρόεδρος των Φίλων του Palais de Tokyo μετά από σχόλια κατά της Τούνμπεργκ

Ο πρόεδρος του συνδέσμου των «Φίλων του Palais de Tokyo» στο Παρίσι, απολύθηκε από το αξίωμά του, έπειτα από τη δημοσίευση απειλητικών και προσβλητικών σχολίων στο Facebook κατά της 16χρονης ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Σχολιάζοντας άρθρο του περιοδικού Slate, ο Μπερνάρ Σενεμπό, χαρακτήρισε την Τούνμπεργκ «τρελή» και δήλωσε «πως πρέπει να την πυροβολήσουμε», προσθέτοντας: «Εύχομαι κάποιος παρανοϊκός να την πυροβολήσει».

Η απάντηση του Palais de Tokyo ήταν άμεση. Με μία σειρά μηνυμάτων του στο Twitter το Μουσείο τονίζει πως «καταδικάζει αυτές τις δηλώσεις και παίρνει αποστάσεις από αυτές τις θέσεις», προσθέτοντας πως η Γενική Συνέλευση των Φίλων του Palais de Tokyo θα συνέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εκλέξει νέο πρόεδρο.

Με βάση τα καθήκοντά του, ο Σενεμπό ήταν υπεύθυνος για την επίβλεψη ενός δικτύου χορηγών και για την κοινωνική προβολή του μεγαλύτερου κέντρου σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη.

Σε ανακοίνωσή του στο περιοδικό Artforum, ο Σενεμπό εκφράζει στις 29 Σεπτεμβρίου «τη βαθιά θλίψη του για τις λέξεις αυτές που εξέπληξαν πολλούς ανθρώπους, από τους οποίους ζητώ συγγνώμη για την οργή που ένοιωσα» και προσθέτει: «Φυσικά και δεν παρακινώ τη δολοφονία της Γκρέτα Τούνμπεργκ και σας ζητώ να πιστέψετε πως στο πλαίσιο του ‘παιχνιδιού’ στο Facebook τα λόγια αυτά γλίστρησαν από το μυαλό και τις προθέσεις μου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!