Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Lifo]: Αποκάλυψη Guardian για τους μισθούς στο Χόλιγουντ: Κακοπληρωμένες οι γυναίκες, ακόμη και οι πιο διάσημες
[Lifo]: Αποκάλυψη Guardian για τους μισθούς στο Χόλιγουντ: Κακοπληρωμένες οι γυναίκες, ακόμη και οι πιο διάσημες

[Lifo]: Αποκάλυψη Guardian για τους μισθούς στο Χόλιγουντ: Κακοπληρωμένες οι γυναίκες, ακόμη και οι πιο διάσημες

Οικονομολόγοι προσδιόρισαν το ακριβές ποσό στο μισθολογικό χάσμα μεταξύ αντρών και γυναικών στο Χόλιγουντ, μελετώντας διάσημους ηθοποιούς και ταινίες

Σε αποκαλύψεις για το μισθολογικό χάσμα στο Χόλιγουντ προχώρησε η βρετανική εφημερίδα Guardian, σημειώνοντας πως οι άντρες ηθοποιοί αμείβονται κατά ένα εκατομμύριο δολάρια περισσότερο ανά ταινία από τις γυναίκες συναδέλφους τους.

Στην ταινία «Notting Hill», η Τζούλια Ρόμπερτς υποδυόταν την διάσημη ηθοποιό Άννα Σκοτ. Σε κάποια σκηνή, την ρωτούν πόσα χρήματα πήρε για την τελευταία ταινία της και απαντά «15 εκατομμύρια», ποσό που στην πραγματικότητα είναι εκείνο που πήρε όντως ως αμοιβή η Τζούλια Ρόμπερτς για το «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ». Ο συμπρωταγωνιστής της, Χιου Γκραντ είχε πάρει πολύ λιγότερα.

Ωστόσο το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι εξαιρετικά σπάνιο στο Χόλιγουντ, όπως εξηγούν οικονομολόγοι, οι οποίο προσδιόρισαν το εύρος από αυτό το μισθολογικό χάσμα: οι άντρες σταρ του Χόλιγουντ κερδίζουν 1,1 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τις εξίσου έμπειρες γυναίκες συναδέλφους τους.

Οι Sofia Izquierdo Sanchez του Huddersfield University, John S Heywood του Wisconsin University και Maria Navarro Paniagua του Lancaster University ανέλυσαν τους μισθούς από άντρες και γυναίκες ηθοποιούς σε 1.343 ταινίες το διάστημα μεταξύ 1980 και 2015. «Το χάσμα είναι αρκετά επίμονο. Είναι σχεδόν το ίδιο το 2015 όπως ήταν το 1980.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!