Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Η απάντηση της Αχτσιόγλου στον Βρούτση για τις συντάξεις 24.000 ευρώ
[Lifo]: Η απάντηση της Αχτσιόγλου στον Βρούτση για τις συντάξεις 24.000 ευρώ

[Lifo]: Η απάντηση της Αχτσιόγλου στον Βρούτση για τις συντάξεις 24.000 ευρώ

Η Έφη Αχτσιόγλου απαντά στον Γιάννη Βρούτση με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Εργασίας για περιπτώσεις πολύ υψηλών συντάξεων

Απάντηση στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση έδωσε η προκάτοχός του Έφη Αχτσιόγλου , με αφορμή δηλώσεις του υπουργού για τις περιπτώσεις πολύ υψηλών συντάξεων προς δικαιούχους, ακόμα και της τάξης των 24.000 ευρώ.

Με ανακοίνωση της, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του υπουργού περί έκδοσης πολύ υψηλών συντάξεων με τον νόμο 4387/2016 «αποκρύπτουν σκόπιμα βασικά δεδομένα και δημιουργούν μία παντελώς ψευδή εικόνα για το τι πραγματικά ισχύει».

Mιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός δήλωσε πως βρήκε απόφαση για έκδοση σύνταξης ακόμη και 23.900 ευρώ, σημειώνοντας πως «ήταν έτοιμες να εκδοθούν υψηλές συντάξεις και το κακό θα ήταν ανεπανόρθωτο». Σύμφωνα με την κα Αχτσιόγλου, για όσους ασφαλίζονταν με τα παλαιά καθεστώτα (πριν τον ν. 4387/2016) αλλά αιτήθηκαν συνταξιοδότησης μετά τον ν. 4387/2016 και μετά την 01.01.2019, «ακριβώς επειδή το παλαιό σύστημα για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων δεν προέβλεπε ανώτατα όρια εισφορών δεν προέκυπταν και ανώτατα όρια συντάξεων».

«Για τον λόγο αυτό είχαμε επεξεργαστεί και δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση η οποία έθετε ανώτατο όριο σύνταξης το δωδεκαπλάσιο της εθνικής σύνταξης, όμως η ρύθμιση αυτή δεν πρόλαβε να περάσει από τη Βουλή καθώς προκηρύχθηκαν πρόωρα εκλογές (.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!