Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Απαγορεύτηκε διαφήμιση της Peta – Την έκριναν παραπλανητική
[Lifo]: Απαγορεύτηκε διαφήμιση της Peta – Την έκριναν παραπλανητική

[Lifo]: Απαγορεύτηκε διαφήμιση της Peta – Την έκριναν παραπλανητική

Οι ακτιβιστές της Peta βρήκαν απέναντί τους τον φορέα ελέγχου διαφημίσεων

Εκτός από τη γούνα, οι ακτιβιστές της Peta έβαλαν στο στόχαστρο και το μαλλί, αλλά μια από τις διαφημίσεις της εκστρατείας απαγορεύθηκε με τον χαρακτηρισμό παραπλανητική.

«Το μαλλί είναι εξίσου σκληρό με τη γούνα Μην το φοράτε», ανέφερε η διαφήμιση με τα πρόβατα που εμφανίστηκε στα λεωφορεία της Βρετανίας, τον Φεβρουάριο.

Η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA) έλαβε 10 καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες το κούρεμα των προβάτων ήταν ζωτικής σημασίας για την υγεία των ζώων και πως δεν μπορεί να συγκριθεί με τη γούνα. Η ASA αποφάνθηκε ότι οι κανόνες ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου γύρω από τα πρόβατα εμπόδιζαν την κακομεταχείριση, έτσι οι ισχυρισμοί της Peta ήταν ανακριβείς.

Η Peta ωστόσο δεν αποδέχεται το λάθος της, και αναφέρει ότι η κακοποίηση ζώων που υπάρχει στη βιομηχανία γούνας είναι υπαρκτή και στη βιομηχανία μαλλιού, αλλά δεν είναι τόσο γνωστή στο κοινό. Λένε ότι στη βιομηχανία μαλλιού υπάρχει γενετική τροποποίηση για να αυξηθεί η ποσότητα του διαθέσιμου μαλλιού με αποτέλεσμα πιο συχνό κούρεμα και πως η πρακτική προκαλεί πόνο στα ζώα.

Η ASA λέει στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι υπάρχουν «ειδικοί» νόμοι για την κουρά των προβάτων και τη διατήρηση της καλής μεταχείρισης των ζώων, όπως η διασφάλιση ότι το δέρμα των προβάτων δεν κόβεται, πράγμα που σημαίνει ότι η μέθοδος δεν θεωρείται σκληρή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!