Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Απαγόρευση του φουά γκρα επιδιώκει νόμος στη Νέα Υόρκη
[Lifo]: Απαγόρευση του φουά γκρα επιδιώκει νόμος στη Νέα Υόρκη

[Lifo]: Απαγόρευση του φουά γκρα επιδιώκει νόμος στη Νέα Υόρκη

Το φουά γκρα θα μπορούσε να εξαφανιστεί από τα μενού στη Νέα Υόρκη αν περάσει μια νέα νομοθεσία

Το έδεσμα φουά γκρα θα μπορούσε να εξαφανιστεί από τα μενού στη Νέα Υόρκη , αν περάσει μια νομοθεσία για την απαγόρευση της πώλησης της αμφιλεγόμενης γαλλικής λιχουδιάς.

Το Συμβούλιο της Νέας Υόρκης σκέφτεται να απαγορεύσει το προϊόν – το οποίο προέρχεται από πάπια ή χήνα και μεταφράζεται ως «λιπαρό συκώτι» – το οποίο σερβίρεται σε πολλά από τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης.

Οι πολέμιοι του φουά γκρα λένε ότι η διαδικασία παραγωγής είναι σκληρή επειδή οι πάπιες και οι χήνες τρέφονται καταναγκαστικά μέσω ενός σωλήνα που μπορεί να διογκώσει το ήπαρ έως και 10 φορές το κανονικό του μέγεθος.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο, το οποίο θα έρθει προς ψήφιση σε μερικούς μήνες, ζητά να απαγορευθεί η πώληση φουά ενώ η Carlina Rivera, μέλος του συμβουλίου που εισήγαγε το νομοσχέδιο, δήλωσε ότι η διαδικασία παραγωγής είναι ακραία σκληρή. Το νομοσχέδιο έχει μέχρι στιγμής τη στήριξη του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο και πολλών συμβούλων.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο βρίσκονται σεφ, αλλά και ιδιοκτήτες μονάδων που παράγουν φουά γκρα στις ΗΠΑ και απειλούνται να βρεθούν εκτός μιας μεγάλης αγοράς. Αν το νομοσχέδιο περάσει, τότε το πρόστιμο για την παραβίαση θα φτάνει τα 1000 δολάρια ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο φυλάκισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!