Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής προσέφυγε στο ΣτΕ για να μην γίνουν τα διόδια στον Άγιο Στέφανο
[Lifo]: Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής προσέφυγε στο ΣτΕ για να μην γίνουν τα διόδια στον Άγιο Στέφανο

[Lifo]: Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής προσέφυγε στο ΣτΕ για να μην γίνουν τα διόδια στον Άγιο Στέφανο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής κατά της δημιουργίας πλευρικών διοδίων στους κόμβους της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου.

Συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειας Αθήνας Γιώργος Καραμέρος επισκέφτηκε το ΣτΕ σήμερα το πρωί.

Όπως επισήμανε, μετά την κατάθεση της αίτησης ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης που εγκρίνει τη σχετική μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων δήλωσε:

«Συνεπείς στις θέσεις και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, δηλώσαμε σήμερα εμπράκτως την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων που θα επιβαρύνουν οικονομικά, κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά το παράπλευρο και εσωτερικό οδικό δίκτυο, που θα επιλέξουν οι οδηγοί για να αποφύγουν τα διόδια. Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι επιλογή μας μόνο όταν η αυτοδιοικητική μας βούληση αγνοείται. Μια βούληση που εκφράστηκε με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου και που απορρέει από τις ανάγκες και την καθημερινότητα των πολιτών Επαναλαμβάνουμε, επίσης, τη θέση μας για εφαρμογή του συστήματος αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης για τους παλαιούς σταθμούς διοδίων, όχι μόνο στις Εθνικές οδούς αλλά και στην Αττική οδό».

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία πλευρικών διοδίων στον Άγιο Στέφανο και στη Βαρυμπόμπη έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε φορείς και κυρίως στους κατοίκους των κοντινών περιοχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!