Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Αντικειμενικές αξίες: Μέχρι τα μέσα Μαρτίου οι εισηγήσεις για τις νέες τιμές
[Lifo]: Αντικειμενικές αξίες: Μέχρι τα μέσα Μαρτίου οι εισηγήσεις για τις νέες τιμές

[Lifo]: Αντικειμενικές αξίες: Μέχρι τα μέσα Μαρτίου οι εισηγήσεις για τις νέες τιμές

Οι εκτιμητές θα εισηγηθούν τις νέες αντικειμενικές αξίες μέχρι τα μέσα Μαρτίου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις νέες αντικειμενικές αξίες , αφού οι πιστοποιημένοι εκτιμητές ακινήτων θα πρέπει να παραδώσουν τις εκτιμήσεις τους έως τα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων θα αναπροσαρμοστούν και το σύστημα θα επεκταθεί σε περίπου 3.500 περιοχές της χώρας. Ο κάθε εκτιμητής αναλαμβάνει να εισηγηθεί τις νέες τιμές μέσα σε 50 ημέρες, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η απόφαση.

Στη συνέχεια, η Ειδική Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών θα αξιολογήσει τις εκτιμήσεις, με στόχο οι τελικές αποφάσεις για τις νέες τιμές ζώνης να έχουν ληφθεί έως τον Μάιο. Οι εισηγήσεις για το 50% των περιοχών θα πρέπει να παραδοθούν στο υπουργείο Οικονομικών εντός των επόμενων 25 ημερών, σύμφωνα με την απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα.

Με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων θα ληφθούν και οι αποφάσεις για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%, σύμφωνα με τα όσα έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Τα συγκριτικά στοιχεία που θα χρησιμοποιήσουν οι πιστοποιημένοι εκτιμητές στις εισηγήσεις τους για τις νέες τιμές πρέπει να είναι επαρκή, να αντιπροσωπεύουν κατά το δυνατόν τη γεωγραφική κάλυψη της υπό εκτίμηση ζώνης, προσεγγίζοντας τα χαρακτηριστικά του ακινήτου και να αφορούν χρονικό διάστημα των τελευταίων 12 μηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!