Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Η αντίδραση της Ιερά Συνόδου για την απόφαση του ΣτΕ περί «θρησκευτικής συνείδησης»
[Lifo]: Η αντίδραση της Ιερά Συνόδου για την απόφαση του ΣτΕ περί «θρησκευτικής συνείδησης»

[Lifo]: Η αντίδραση της Ιερά Συνόδου για την απόφαση του ΣτΕ περί «θρησκευτικής συνείδησης»

Ανακοίνωση για την απόφαση του ΣτΕ περί «θρησκευτικής συνείδησης» έδωσε στη δημοσιότητα η Ιερά Σύνοδος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για την απόφαση του ΣτΕ , που έκρινε ότι η αφαίρεση με Προεδρικό Διάταγμα από τον Οργανισμό του Υπουργείου Παιδείας , της «ανάπτυξης θρησκευτικής συνείδησης», είναι εντός των συνταγματικών πλαισίων.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως γνωστοποίησε χθες, απέρριψε την αίτηση της Εκκλησίας της Ελλάδος , με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί το ΠΔ 18/2018 (επί υπουργίας Γαβρόγλου) για τον οργανισμό του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κρίνοντας ότι είναι συνταγματική η αφαίρεση από τον εν λόγω οργανισμό, της «ανάπτυξης της θρησκευτικής συνείδησης», δηλαδή της θρησκευτικής αγωγής των νέων.

Όπως αναφέρεται σε αυτήν «το ΣτΕ έκρινε ότι η παράλειψη αναφοράς του σκοπού αυτού στο Διάταγμα δεν αποτελούσε παράβαση του Συντάγματος, όχι επειδή επιτρέπεται η αφαίρεση της θρησκευτικής αγωγής από την εκπαίδευση, αλλά επειδή αρκεί ότι η θρησκευτική αγωγή ήδη προβλέπεται στο Σύνταγμα (16 παρ. 2) και στον νόμο 1566/1985, ώστε δεν απαιτείτο η επανάληψή της στο διάταγμα οργάνωσης των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Μετά από δημοσιεύματα και επιπόλαιες ανακοινώσεις ότι δήθεν το ΣτΕ έκρινε ως συνταγματική την αφαίρεση της θρησκευτικής αγωγής από τους σκοπούς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΕΘ) διευκρινίζεται προς λήξη των παρανοήσεων:

Το άρθρο 1 του διατάγματος οργάνωσης των υπηρεσιών του ΥΠΕΘ του έτους 2018 (Προεδρικό Διάταγμα 18/2018) παρέλειψε να αναφέρει την «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης» των μαθητών εντός των σκοπών του Υπουργείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!