Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ανθρωπιστικές οργανώσεις εκπέμπουν SOS για την πρόσβαση των αιτούντων άσυλο σε υπηρεσίες υγείας
[Lifo]: Ανθρωπιστικές οργανώσεις εκπέμπουν SOS για την πρόσβαση των αιτούντων άσυλο σε υπηρεσίες υγείας

[Lifo]: Ανθρωπιστικές οργανώσεις εκπέμπουν SOS για την πρόσβαση των αιτούντων άσυλο σε υπηρεσίες υγείας

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν τέσσερις ανθρωπιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα για την στέρηση πρόσβασης των αιτούντων άσυλο σε υπηρεσίες υγείας

Ανθρωπιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την πρόσβαση των αιτούντων άσυλο σε υπηρεσίες Υγείας.

Ειδικότερα, την έντονη ανησυχία τους για τις δυσκολίες και τη στέρηση της πρόσβασης στο σύστημα υγείας των αιτούντων άσυλο, αλλά και των ατόμων χωρίς έγγραφα στην Ελλάδα, εξέφρασαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η Διεθνής Αμνηστία, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν την Πέμπτη στην ΕΣΗΕΑ.

Όπως ανέφεραν οι οργανώσεις, πέντε μήνες μετά την ανάκληση της εγκυκλίου σχετικά με την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους και δύο μήνες μετά την ψήφιση του Ν. 4369/2019 Περί Διεθνούς Προστασίας, τα διοικητικά εμπόδια στην αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους αιτούντες διεθνή προστασία και τους αλλοδαπούς, ιδίως ανηλίκους (συνοδευόμενους ή ασυνόδευτους), παραμένουν.

Στην ζωτική σημασία που έχει για τους ανθρώπους αυτούς η δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες και στα συστήματα υγείας, αναφέρθηκε ο επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Σάμο, Γιώργος Καραγιάννης. Όπως τόνισε, μέχρι τον Ιούλιο του 2019 οι άνθρωποι που δεν διέθεταν ΑΜΚΑ και επισκέπτονταν την κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Αθήνα έφταναν το 18%, ενώ μέχρι σήμερα το ποσοστό αυτό έχει φτάσει το 43%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!