Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Δημοσιογράφος του Lifo περιγράφει πώς έζησε την επίθεση
[Lifo]: Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Δημοσιογράφος του Lifo περιγράφει πώς έζησε την επίθεση

[Lifo]: Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Δημοσιογράφος του Lifo περιγράφει πώς έζησε την επίθεση

Oι πρώτες στιγμές μετά το χτύπημα και το κλίμα σήμερα

Το κλίμα από το Στρασβούργο και το πώς έζησε την επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ μεταφέρει ο δημοσιογράφος και συνάδελφος Βαγγέλης Λιακόγκονας που μαζί με άλλους έλληνες ήταν στη γαλλική πόλη.

«Είναι κάτι που συνέβη κοντά στις οκτώ το βράδυ σε πολύ κεντρικό σημείο της χριστουγεννιάτικης αγοράς. Να πούμε ότι την ώρα αυτή η κίνηση του κόσμου ξεπερνάει κάθε άλλη. Είναι η ώρα αιχμής της αγοράς. Οι περισσότεροι από τα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής είχαμε μόλις επιστρέψει από το ευρωκοινοβούλιο, και βρισκόμασταν στο ξενοδοχείο. Είχαμε περάσει από το σημείο το πολύ μια ώρα πριν. Πραγματικά ήμασταν τυχεροί δηλαδή», αναφέρει.

«Υπήρχαν (και ακόμα υπάρχουν παντού) πολύ ισχυρές Αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση για αρκετές ώρες μέχρι αργά το βράδυ αφού το κέντρο της πόλης είχε ουσιαστικά κοπεί στα δύο: Στη ζώνη που επιτρέπονταν οι μετακινήσεις, και σε αυτήν που απαγορεύονταν. Οι πληροφορίες και από τις αρχές ήταν συγκεχυμένες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ταλαιπωρία και σύγχυση. Το Στρασβούργο ερήμωσε μετά τις δέκα», λέει περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση.

«Δύο από τα μέλη της δημοσιογραφικής μας αποστολής είχαν μέχρι αργά το βράδυ εγκλωβιστεί στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η πόλη την εβδομάδα αυτή έχει τεράστιο αριθμό επισκεπτών, εκτός της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, και λόγω της Συνόδου της Ολομέλειας του Δεκεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!