Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ανησυχία στα ΗΠΑ: Τα διαγνωστικά τεστ για τον κοροναϊό δεν λειτουργούν σωστά
[Lifo]: Ανησυχία στα ΗΠΑ: Τα διαγνωστικά τεστ για τον κοροναϊό δεν λειτουργούν σωστά

[Lifo]: Ανησυχία στα ΗΠΑ: Τα διαγνωστικά τεστ για τον κοροναϊό δεν λειτουργούν σωστά

Τα διαγνωστικά τεστ που έφτιαξαν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) δεν λειτουργούν σωστά

Τα διαγνωστικά τεστ για τον νέο κοροναϊό Covid-19 που ανέπτυξαν και έθεσαν στη διάθεση άλλων χωρών τα αμερικανικά CDC δεν λειτουργούν σωστά, γνωστοποίησε απόψε μια αξιωματούχος.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα διαγνωστικό τεστ και άρχισαν στις 5 Φεβρουαρίου να το στέλνουν σε πιστοποιημένα εργαστήρια στις ΗΠΑ (και στις 50 Πολιτείες) ώστε να επιταχυνθεί ο εντοπισμός των κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο.

Όμως, κατά τη διαδικασία επαλήθευσης των τεστ διαπιστώθηκε ότι μπορεί να έδιναν μη καταληκτικά αποτελέσματα, ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.

«Ορισμένες Πολιτείες έλαβαν μη καταληκτικά αποτελέσματα από τα εργαστήρια», εξήγησε η Νάνσι Μεσονιέρ, η διευθύντρια του τμήματος αναπνευστικών παθήσεων. «Πιστεύουμε ότι το ένα από τα τρία αντιδραστήρια δεν λειτουργεί ομαλά. Για αυτό το ξανακατασκευάζουμε», πρόσθεσε.

Την Τρίτη η αμερικανική κυβέρνηση ανέφερε ότι 36 χώρες παρήγγειλαν αυτά τα τεστ. Με το κάθε σετ μπορούν να εξεταστούν 700-800 δείγματα.

Αφού αρχικά ανέφεραν ότι είχε αρχίσει η αποστολή των σετ στα διεθνή εργαστήρια, τα CDC είπαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη, εξαιτίας του προβλήματος που εντοπίστηκε στις ΗΠΑ.

Προς το παρόν, όπως συμβαίνει και από την αρχή της επιδημίας, όλα τα τεστ στις ΗΠΑ γίνονται στην Ατλάντα, στην έδρα των CDC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!