Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Ανοίγει ξανά ο Πανάγιος Τάφος – Ολοκληρώθηκε η αποκατάστασή του
[Lifo]: Ανοίγει ξανά ο Πανάγιος Τάφος – Ολοκληρώθηκε η αποκατάστασή του

[Lifo]: Ανοίγει ξανά ο Πανάγιος Τάφος – Ολοκληρώθηκε η αποκατάστασή του

Την Τετάρτη θα γίνει η επίσημη παράδοση του έργου αποκατάστασης του ιερού κουβουκλίου

Ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης του ιερού κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου και η παράδοσή του στο κοινό έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη 22 Μαρτίου. Η επίσημη τελετή θα γίνει παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ναός της Αναστάσεως του Κυρίου ή Ναός του Παναγίου Τάφου, βρίσκεται στη χριστιανική συνοικία της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ. Οι εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του ιερού κουβουκλίου έγιναν από διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), με επικεφαλής την καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών έγιναν και κάποιες ανακαλύψεις.

Όπως αναφέρει το Associated Press, στις 26 Οκτωβρίου, οι ερευνητές μετακύλησαν την πλάκα του Παναγίου Τάφου και βρήκαν μία άλλη πλάκα, σταυροφοριακή, χρονολογούμενη τον 14ο αιώνα. Κάτω από αυτή, μία ακόμα παλαιότερη πλάκα που προστάτευε την κοίτη του βράχου όπου, σύμφωνα με την παράδοση, θεωρείται ότι τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού.

Σύμφωνα με το Έθνος, το κουβούκλιο θα παραδοθεί όπως ήταν πριν, με εξαίρεση δύο καινοτομίες. Πρώτον, τοποθετήθηκε σταυρός στην κορυφή και δεύτερον, ανοίχτηκε παράθυρο στα μάρμαρα του δεύτερου θαλάμου, που βρίσκεται ο τάφος του Ιησού, ώστε να φανεί μέρος του βράχου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!