Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ο άνδρας που κοιμάται 21 χρόνια στα λεωφορεία – Συγκλονιστικό αφιέρωμα του BBC
[Lifo]: Ο άνδρας που κοιμάται 21 χρόνια στα λεωφορεία – Συγκλονιστικό αφιέρωμα του BBC

[Lifo]: Ο άνδρας που κοιμάται 21 χρόνια στα λεωφορεία – Συγκλονιστικό αφιέρωμα του BBC

Ένας άνδρας από τη Νιγηρία αναζήτησε πολιτικό άσυλο στη Βρετανία και όταν του το αρνήθηκαν, άρχιζε να ζει στους δρόμους και να κοιμάται στα λεωφορεία. Για 21 ολόκληρα χρόνια.

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, ο Σάνι κοιμάται τα βράδια στα λεωφορεία που διασχίζουν τους δρόμους του σκοτεινού Λονδίνου .

Πάνε 20 χρόνια που απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου του, και από τότε περνά κάθε βράδυ ως κοιμισμένος επιβάτης σε κάποιο από τα κόκκινα λεωφορεία. Το BBC τον ακολουθεί: «Ο Σάνι φορά ένα φθαρμένο παλτό και τον χειμώνα το κρύο ταλαιπωρεί τα άκρα του. Είναι μετά τα μεσάνυχτα και τα πόδια του έχουν κουραστεί αλλά στέκεται όρθιος και χαμογελά, καθώς το λεωφορείο πλησιάζει και σταματά.

»Χαιρετά τον οδηγό με ένα νεύμα του κεφαλιού και χτυπά την κάρτα των διαδρομών στο ακυρωτικό μηχάνημα. Βρίσκει το αγαπημένο του σημείο στην γαλαρία του πρώτου επιπέδου, γλιστρά και παίρνει μια βολική στάση για το μεγάλο βραδινό δρομολόγιο του ύπνου. Αγκαλιάζει τον σάκο πάνω από το στομάχι του, τα χέρια του αρχίζουν επιτέλους να ζεσταίνονται και κλείνει τα μάτια του. Έχει την κάρτα απεριόριστων διαδρομών σε μία θήκη με μια ρήση του Ιησού: «Σας κληροδοτώ την ειρήνη. Την δική μου ειρήνη σας δίνω, μια ειρήνη που ο κόσμος δεν μπορεί να σας δώσει».

«Θυμάται τον εαυτό του νέο, να γονατίζει και να προσεύχεται σε τσιμεντένιους τοίχους μιας νιγηριανής φυλακής, περιμένοντας να εκτελεστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!