Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Αναβολή για το Facebook Dating στην Ευρώπη –Έρευνα στα γραφεία της εταιρείας στο Δουβλίνο
[Lifo]: Αναβολή για το Facebook Dating στην Ευρώπη –Έρευνα στα γραφεία της εταιρείας στο Δουβλίνο

[Lifo]: Αναβολή για το Facebook Dating στην Ευρώπη –Έρευνα στα γραφεία της εταιρείας στο Δουβλίνο

Καθυστερεί η έναρξη του Facebook Dating για την Ευρώπη

Το Facebook ανέβαλε την έναρξη της εφαρμογής γνωριμιών του για την Ευρώπη, έπειτα από έρευνα που έκανε στα γραφεία της εταιρείας στο Δουβλίνο η ιρλανδική Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων (IDPC).

Το Facebook Dating είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην Ευρώπη σήμερα, παραμονή της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Όμως, στις αρχές της εβδομάδας η IDPC έκανε έρευνα στα κεντρικά ευρωπαϊκά γραφεία του Facebook, που βρίσκονται στο Δουβλίνο. Αυτό αποφασίστηκε μετά την ενημέρωση που είχε η ιρλανδική Αρχή- στις 3 Φεβρουαρίου- ότι η εταιρεία σχεδίαζε να παρουσιάσει μια υπηρεσία γνωριμιών στην ΕΕ.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για το γεγονός ότι έτσι μάθαμε από το Facebook για αυτή τη νέα υπηρεσία, με δεδομένο ότι πρόθεσή τους ήταν να την παρουσιάσουν στις 13 Φεβρουαρίου», επισημαίνει η IDPC στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το πρόβλημα ήταν ότι η εταιρεία δεν είχε παρουσιάσει την αξιολόγηση προστασίας προσωπικών δεδομένων για την εφαρμογή γνωριμιών, ως τις 3 Φεβρουαρίου.

«Προκειμένου να επιταχυνθεί η απόκτηση του σχετικού εγγράφου, εξουσιοδοτημένοι αξιωματούχοι της Αρχής έκαναν επιθεώρηση στα γραφεία και συγκέντρωσαν έγγραφα», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η IDPC κάνει τέτοια έρευνα στα γραφεία του Facebook, μετά την εφαρμογή του GDPR (του γενικού κανονισμού για την προστασία δεδομένων) το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!