Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν – Υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης
[Lifo]: Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν – Υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης

[Lifo]: Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν – Υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε πως οι «ανάλογες πάντα απαράδεκτες δηλώσεις δεν βοηθούν»

«Απαράδεκτες δηλώσεις, όπως αυτές του Προέδρου της Τουρκίας για την Κύπρο, υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με τη σημαία της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο Ν. Αναστασιάδης σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, επισήμανε πως «ανάλογες πάντα απαράδεκτες δηλώσεις δεν βοηθούν και δεν συμβάλλουν και ούτε υποδηλούν πρόθεση, όπως προβάλλει ο Τούρκος Πρόεδρος, αλλά την ίδια ώρα υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να καλλιεργείται και να υπάρχει».

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών το πρωί ότι δεν θα εγκαταλείψει η Βρετανία τις δεσμεύσεις της έναντι της Κύπρου, ο Ν. Αναστασιάδης είπε ότι «εννοεί το ενδιαφέρον που διατηρεί η Βρετανία προκειμένου να βρεθεί μια λύση αποδεκτή πάντα βεβαίως και μέσα στα πλαίσια των αρχών του διεθνούς δικαίου και της ΕΕ».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι ενημέρωσε εκτενώς τον Βρετανό υπουργό και επανέλαβε την «ετοιμότητα μας να αρχίσουμε από αύριο αν είναι τις συνομιλίες για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν συμπεριλαμβανομένου πάντοτε και του εδαφικού και αν και εφόσον καταλήξουμε στα κριτήρια του εδαφικού, όπως ήταν η συμφωνία προ του Μοντ Πελεράν, είμαστε έτοιμοι και για συνάντηση πολυμερούς διάσκεψης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις».

Σε ερώτηση αν η προϋπόθεση για αποτύπωση των κριτηρίων στο χάρτη ισχύει, ο πρόεδρος είπε ότι «πάντοτε ίσχυε και ισχύει».

Χθες, ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία, κατηγόρησε τους Κυπρίους πως «χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο».

«Με τέτοιους χαρακτηρισμούς ο πρόεδρος της Τουρκίας στέλνει τα χειρότερα μηνύματα σε μια κρίσιμη φάση της διαδικασίας και το μόνο που πετυχαίνει είναι η δημιουργία περισσοτέρων προβλημάτων», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!