Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Ανακοίνωση για Όσκαρ 2020 – Οδηγίες για όσους θέλουν να διεκδικήσουν διεθνές βραβείο για την Ελλάδα
[Lifo]: Ανακοίνωση για Όσκαρ 2020 – Οδηγίες για όσους θέλουν να διεκδικήσουν διεθνές βραβείο για την Ελλάδα

[Lifo]: Ανακοίνωση για Όσκαρ 2020 – Οδηγίες για όσους θέλουν να διεκδικήσουν διεθνές βραβείο για την Ελλάδα

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού

Το υπουργείο Πολιτισμού καλεί τους δημιουργούς που θέλουν να διεκδικήσουν Όσκαρ να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής της ταινίας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα.

Η πρόσκληση συμμετοχής είναι για την επιλογή του κινηματογραφικού έργου, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα για το Διεθνές Βραβείο Ταινίας Μεγάλου Μήκους – το βραβείο που μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ως «Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας».

Η Διεύθυνση Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου / Τμήμα Κινηματογραφίας & Οπτικοακουστικών Μέσων του ΥΠΠΟΑ καλεί τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής του κινηματογραφικού έργου, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 92η διοργάνωση βραβείων OSCAR, για το Διεθνές Βραβείο Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει την Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, και τα κριτήρια που θέτει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου αφορούν δύο ενότητες: τον Ορισμό και την Επιλεξιμότητα.

Συγκεκριμένα:

1. Ορισμός: Ως διεθνής ορίζεται η κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους (με διάρκεια μεγαλύτερη των 40 λεπτών), της οποίας η παραγωγή λαμβάνει χώρα εκτός των ΗΠΑ και η γλώσσα των διαλόγων της δεν είναι κατά κύριο λόγο και κατά το μεγαλύτερο μέρος η αγγλική. Επιτρέπονται ταινίες κινουμένων σχεδίων και ταινίες ντοκιμαντέρ.

2. Επιλεξιμότητα: Η κινηματογραφική ταινία η οποία υποβάλλεται, πρέπει να έχει κυκλοφορήσει για πρώτη φορά όχι νωρίτερα από την 1η Οκτωβρίου 2018 και όχι αργότερα από τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, καθώς και να προβάλλεται για τουλάχιστον επτά διαδοχικές ημέρες σε εμπορική κινηματογραφική αίθουσα, αποφέροντας έσοδα για τον παραγωγό και τον αιθουσάρχη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!