Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ανακοίνωση από Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την ιλαρά: Ελάχιστα κρούσματα και κανένας θάνατος το 2019
[Lifo]: Ανακοίνωση από Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την ιλαρά: Ελάχιστα κρούσματα και κανένας θάνατος το 2019

[Lifo]: Ανακοίνωση από Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την ιλαρά: Ελάχιστα κρούσματα και κανένας θάνατος το 2019

Ελάχιστα κρούσματα και κανένας θάνατος το 2019 από ιλαρά στην Ελλάδα, λέει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Πως είναι σε ύφεση η επιδημία ιλαράς στην Ελλάδα από τις αρχές του 2019 έως σήμερα καθώς κατά το διάστημα αυτό, έχει καταγραφεί μικρός αριθμός κρουσμάτων αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση του ΠΟΥ η οποία έθεσε τη χώρα μας εκτός αυτών που θεωρείται πως έχουν εξαλείψει την ασθένεια.

Η ανακοίνωση τονίζει πως με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που στηρίζονται σε ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η οποία κάνει λόγο για σοβαρή έξαρση κρουσμάτων ιλαράς στην Ευρώπη- ότι μέσα στο τρέχον έτος δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από ιλαρά στη χώρα μας.

Ο ΕΟΔΥ διευκρινίζει ότι όντως τα έτη 2017 και 2018 επιδημία ιλαράς εκδηλώθηκε και στη χώρα μας όπως σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Συγκεκριμένα δηλώθηκαν στο Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΕΟΔΥ 3.259 κρούσματα ιλαράς, που αφορούσαν κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά, καθώς και νεαρούς ενηλίκους (25-44 ετών) από το γενικό πληθυσμό που ήταν επίνοσοι στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι επαγγελματίες υγείας.

Όμως αυτή η εικόνα έχει αντιστραφεί για το 2019 όπου καταγράφεται σημαντική βελτίωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!