Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Άμπιι Αχμέτ: Ο Αιθίοπας που κέρδισε Νόμπελ Ειρήνης ευαγγελίζεται ειρηνική επανάσταση, αλλά έχει και πολέμιους
[Lifo]: Άμπιι Αχμέτ: Ο Αιθίοπας που κέρδισε Νόμπελ Ειρήνης ευαγγελίζεται ειρηνική επανάσταση, αλλά έχει και πολέμιους

[Lifo]: Άμπιι Αχμέτ: Ο Αιθίοπας που κέρδισε Νόμπελ Ειρήνης ευαγγελίζεται ειρηνική επανάσταση, αλλά έχει και πολέμιους

Εάν ο Αχμέτ υπερβεί τις αντιξοότητες και δικαιώσει τις προσδοκίες υλοποιώντας την ειρηνική επανάσταση που ευαγγελίζεται στην Αιθιοπία, αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο σε ολόκληρη τη Μαύρη Ήπειρο

Ποιος:Άμπιι Αχμέτ , πρωθυπουργός της Αιθιοπίας από τον Απρίλιο του ’18, κάτοχος του φετινού Νόμπελ Ειρήνης. Από την φυλή των Ορόμο, πρώην στρατιωτικός, με σπουδές στη Δύση, χαρακτηρίζεται τολμηρός, προοδευτικός και οραματιστής, φιγουράρει στη φετινή λίστα του περιοδικού Time ανάμεσα στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους παγκοσμίως, αντιμετωπίζει εντούτοις και δυσμενείς κριτικές.

Πού: Στο δημαρχείο του Όσλο, πρωτεύουσας της Νορβηγίας όπου παρέστη χτες για την τελετή παράδοσης του βραβείου, το οποίο του είχε απονεμηθεί τον Οκτώβριο.

Γιατί: Διότι ο συγκινητικός λόγος που εκφώνησε φάνηκε να διέλυσε εν μέρει τα «σύννεφα» που είχε δημιουργήσει η κάπως άκομψη άρνησή του να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και να παραστεί στις λοιπές προγραμματισμένες από την Επιτροπή Νόμπελ εκδηλώσεις των ημερών επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Δεν σίγασε, ωστόσο, τις επικριτικές φωνές αφενός απέναντι στον ίδιο, αφετέρου στην Επιτροπή για την επιλογή της. Γεγονός είναι ότι η τελετή απονομής αναθέρμανε το ενδιαφέρον κοινής γνώμης και ΜΜΕ τόσο για τον χαρισματικό 43χρονο πρώην αντάρτη (είχε πολεμήσει το καθεστώς Μεγκίστου) όσο και για τη χώρα του, μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες της Αφρικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!