Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Άμεση επανάληψη των συνομιλιών από εκεί που σταμάτησαν ζητά ο Αναστασιάδης
[Lifo]: Άμεση επανάληψη των συνομιλιών από εκεί που σταμάτησαν ζητά ο Αναστασιάδης

[Lifo]: Άμεση επανάληψη των συνομιλιών από εκεί που σταμάτησαν ζητά ο Αναστασιάδης

«Εάν και εφόσον καταλήξουμε στα κριτήρια του εδαφικού, όπως ήταν η συμφωνία προ του Μον Πελεράν, είμαστε έτοιμοι και για πολυμερή διάσκεψη», ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε σήμερα πως η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ακόμα και αύριο αν είναι δυνατό, συνεχίζοντας από το σημείο που έμειναν στο Μον Πελεράν, για να συζητηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, περιλαμβανομένου και του εδαφικού. 

«Εάν και εφόσον καταλήξουμε στα κριτήρια του εδαφικού, όπως ήταν η συμφωνία προ του Μον Πελεράν, είμαστε έτοιμοι και για πολυμερή διάσκεψη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις», τόνισε ο Ν. Αναστασιάδης, σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Ερωτηθείς εάν ισχύει η προϋπόθεση για αποτύπωση των κριτηρίων στο χάρτη, δήλωσε ότι αυτή η προϋπόθεση πάντοτε ίσχυε και ισχύει.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας ότι το Λονδίνο δεν θα εγκαταλείψει τις δεσμεύσεις του έναντι της Κύπρου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε, ότι ο Βρετανός αξιωματούχος εννοούσε το ενδιαφέρον που διατηρεί η χώρα του προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση αποδεκτή, μέσα στα πλαίσια των αρχών του διεθνούς δικαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!