Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ: «Όσο κι αν με χλευάζουν, δεν μπορούν να σταματήσουν αυτό το κίνημα»
[Lifo]: Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ: «Όσο κι αν με χλευάζουν, δεν μπορούν να σταματήσουν αυτό το κίνημα»

[Lifo]: Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ: «Όσο κι αν με χλευάζουν, δεν μπορούν να σταματήσουν αυτό το κίνημα»

Η διάσημη πλέον εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Σοσιαλιστών στο Κογκρέσο σε μια βαθιά εξομολογητική της συνέντευξη στο Vanity Fair

Οι επικριτές της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ φαίνονται να την έχουν διαρκώς στην μπούκα, περιμένοντας πότε θα γλιστρήσει – πότε θα πει κάτι ανακριβές, πότε θα την εκθέσει η απειρία της, πότε θα τους προσφέρει στοιχεία που θα υποστηρίξουν το αφήγημα ότι δεν είναι παρά μια «ανόητη κομμουνίστρια». Υπάρχουν στιγμές που κοντεύει να λυγίσει υπό την πίεση μιας τέτοιας δυναμικής, αλλά, όπως δηλώνει σ΄ αυτή την εξομολογητική συνέντευξη, δεν υπάρχει περίπτωση να το βάλει κάτω.

«Το ξέρω ότι πολλοί με υποτιμούν. Όλη μου τη ζωή με υποτιμούσαν. Ώρες – ώρες η πίεση που νοιώθω είναι τόσο έντονη, αβάσταχτη σχεδόν. Κάθε μέρα αισθάνομαι ότι περπατώ σε τεντωμένο σκοινί. Κάθε μέρα».

«Κάποιες φορές μπορεί να είναι πραγματικά εμψυχωτικό για μένα να προκαλέσω την προσβολή εις βάρος μου: ‘Ορίστε, κοροϊδέψτε με. Κάντε το. Ζωγραφίστε μουστάκια ή κέρατα στη φωτογραφία μου. Κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε. Ενεργήστε όσο παιδιάστικα θέλετε. Ό,τι κι αν κάνετε, δεν μπορείτε να σταματήσετε αυτό το κίνημα. Απλά δεν μπορείτε».

«Θα είμαι απολύτως ειλικρινής: Πιστεύω ότι ο σημερινός Πρόεδρος έθεσε συνειδητά έναν ρατσιστικό τόνο στη δημόσια συζήτηση. Έβγαλε στην επιφάνεια ισχυρά ρατσιστικά και μισογυνικά ένστικτα, προσδίδοντας παράλληλα κύρος στην πιο εξωφρενική συνωμοσιολογία».

«Είδαν μια Λατίνα που προέρχεται από την εργατική τάξη να καταλαμβάνει ομοσπονδιακό πόστο και είπαν ‘δεν γίνεται να επιτρέψουμε να αποκτήσει αξιοπιστία και να γίνει παράδειγμα μια τέτοια εξέλιξη, διότι μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι – δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε τέτοια άτομα να βάζουν υποψηφιότητα με αξιώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!