Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: «Αλαλούμ» με τις αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας – Γιατί δεν πληρώθηκαν
[Lifo]: «Αλαλούμ» με τις αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας – Γιατί δεν πληρώθηκαν

[Lifo]: «Αλαλούμ» με τις αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας – Γιατί δεν πληρώθηκαν

Τον άλλο μήνα τελικά οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας λέει ο ΕΦΚΑ

Αλαλούμ φέρεται να έχει προκύψει με την αύξηση των συντάξεων χηρείας καθώς παρά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας, ο ΕΦΚΑ διευκρινίζει σήμερα ότι ήταν αδύνατο να πιστωθούν οι αυξημένες συντάξεις αυτό το μήνα.

«Δεν είναι εφικτή η ολοκλήρωση αυτόν το μήνα για τεχνικούς λόγους της διαδικασίας αύξησης των συντάξεων χηρείας», ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ, μετά και την απόφαση για άρση του ηλικιακού ορίου για τις συντάξεις χηρείας.

Σημειώνεται ότι από το αρμόδιο υπουργείο και η επαναφορά του ποσοστού του επιζώντος συζύγου στο 70% της σύνταξης του θανόντος.

«Η διαδικασία αύξησης των συντάξεων χηρείας, σε εφαρμογή του ν. 4611/2019, δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθεί αυτόν το μήνα για τεχνικούς λόγους (πληθώρα περιπτώσεων, υπολογισμός του ευνοϊκότερου για τους δικαιούχους τρόπου υπολογισμού)», όπως ανέφερε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Σε κάθε περίπτωση», όπως διευκρινίζει, «οι αυξήσεις για όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες των δικαιούχων θα ενσωµατωθούν στο σύστηµα πληρωµών των συντάξεων και θα καταβληθούν με αναδρομική ισχύ, δηλαδή από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στο ΦΕΚ (Παρασκευή 17 Μαΐου 2019)».

Τι αλλάζει

Ειδικότερα, με τις διατάξεις του άρθρου 19 του νόμου 4499/2017 (ΦΕΚ Α 73) επέρχονται ουσιαστικές βελτιωτικές μεταβολές στη σύνταξη, λόγω θανάτου κατά κύριο λόγο, στην άρση του ηλικιακού ορίου για συνέχιση χορήγησης της σύνταξης, μετά την πρώτη τριετία και στην επαναφορά του ποσοστού του επιζώντος συζύγου στο 70% της σύνταξης του θανόντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!