Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Οι ακριβότερες και οι φθηνότερες πόλεις του κόσμου
[Lifo]: Οι ακριβότερες και οι φθηνότερες πόλεις του κόσμου

[Lifo]: Οι ακριβότερες και οι φθηνότερες πόλεις του κόσμου

H ετήσια έρευνα Economist Intelligence Unit, η οποία συγκρίνει τις τιμές σε 133 πόλεις παγκοσμίως

Το Παρίσι είναι φέτος στην κορυφή της κατάταξης των πιο ακριβών πόλεων του κόσμου, μαζί με το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη.

Είναι η πρώτη φορά που τρεις πόλεις μοιράστηκαν την πρώτη θέση στην 30ετή ιστορία της ετήσιας έρευνας Economist Intelligence Unit, η οποία συγκρίνει τις τιμές σε 133 πόλεις παγκοσμίως.

Η γαλλική πρωτεύουσα – η δεύτερη πιο ακριβή πέρυσι – είναι μία από τις δύο μόνο ευρωπαϊκές πόλεις στις 10 κορυφαίες σε ακρίβεια.

Η έρευνα συγκρίνει το κόστος ειδών πρώτης ανάγκης όπως το ψωμί, αλλά και παροχή υπηρεσιών σε 133 πόλεις.

Στη συνέχεια, παρακολουθεί εάν οι τιμές έχουν αυξηθεί ή μειωθεί, συγκρίνοντάς τις με το κόστος ζωής στη Νέα Υόρκη, το οποίο χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς.

Η συγγραφέας της έκθεσης Roxana Slavcheva δήλωσε ότι το Παρίσι ήταν από τις 10 πιο ακριβές πόλεις από το 2003 και ήταν εξαιρετικά ακριβό για να ζει κανείς.

«Μόνο το αλκοόλ, οι μεταφορές και ο καπνός προσφέρονται σε αξία ίση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις», ανέφερε.

Το μέσο κόστος για το κομμωτήριο μιας γυναίκας, για παράδειγμα, κοστίζει περίπου 100 ευρώ στο Παρίσι, σε σύγκριση με περίπου 70 ευρώ στη Ζυρίχη και 45 ευρώ στην ιαπωνική πόλη της Οσάκα.

Οι ευρωπαϊκές πόλεις τείνουν να έχουν το υψηλότερο κόστος στην κατηγορία των νοικοκυριών, της προσωπικής φροντίδας, της αναψυχής και της διασκέδασης, αναφέρει η έκθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!