Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ακύρωση 900 πτήσεων σήμερα λόγω απεργίας των πιλότων της Lufthansa
[Lifo]: Ακύρωση 900 πτήσεων σήμερα λόγω απεργίας των πιλότων της Lufthansa

[Lifo]: Ακύρωση 900 πτήσεων σήμερα λόγω απεργίας των πιλότων της Lufthansa

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει 40 πτήσεις για αύριο

Περίπου 900 πτήσεις καθηλώθηκαν σήμερα λόγω της απεργίας των πιλότων της Lufthansa. Σε μια διαμάχη που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2014, οι πιλότοι πραγματοποίησαν τετραήμερη απεργία την περασμένη εβδομάδα και χθες προχώρησαν σε νέα κινητοποίηση με μισθολογικά αιτήματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των πτήσεων που ακυρώθηκαν κατά τον τελευταίο απεργιακό γύρο σε περίπου 4.500.

Γερμανικές επιχειρήσεις και άλλοι εργαζόμενοι στον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της χώρας, ζητούν να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις που κοστίζουν στην εταιρία 10-15 εκατ. ευρώ την ημέρα.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει 40 πτήσεις για αύριο ως αποτέλεσμα των απεργιών αυτής της εβδομάδας. «Η Lufthansa σχεδιάζει να πραγματοποιήσει σχεδόν όλες τις προγραμματισμένες για αύριο πτήσεις της. Μόνο 40 πτήσεις ακυρώνονται λόγω των απεργιών των προηγούμενων ημερών», ανέφερε η εταιρία σε ανάρτησή της στο Twitter.

Διευθυντικό στέλεχος της Siemens, ενός από τους βασικούς εταιρικούς πελάτες της Lufthansa, δήλωσε ότι οι απεργίες πλήττουν τη γερμανική οικονομία και την εικόνα της χώρας και προειδοποίησε τη Lufthansa ότι πρέπει να γίνει περισσότερο αξιόπιστη.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι κινητοποιήσεις είναι μια καλή ευκαιρία για ανταγωνιστές όπως η Ryanair και easyJet να κερδίσουν μερίδιο αγοράς και θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η Lufthansa δεν θα πετύχει τον στόχο για τα φετινά κέρδη της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!