Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Airbnb: Θα είναι το 2020 η χρονιά των αλλαγών και της ισορροπίας;
[Lifo]: Airbnb: Θα είναι το 2020 η χρονιά των αλλαγών και της ισορροπίας;

[Lifo]: Airbnb: Θα είναι το 2020 η χρονιά των αλλαγών και της ισορροπίας;

Το πρόβλημα με τα ενοίκια και την αδυναμία εύρεσης κατοικίας εντείνει τις φωνές που ζητάνε ρύθμιση της Airbnb

Το 2020 αναμένεται να είναι ακόμη μια χρονιά κατά την οποία το ζήτημα της Airbnb θα βρεθεί στο επίκεντρο τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα.

Η πρόσφατη απόφαση από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πως η εταιρεία Airbnb είναι μία online υπηρεσία κρατήσεων και όχι μεσιτική υπηρεσία ακινήτων, σηματοδοτεί ένα νέο γύρο εξελίξεων, ειδικά για όσους μάχονται την τεράστια ανάπτυξή της σε μητροπόλεις όπως η Αθήνα και αλλού στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση φέρεται να ετοιμάζει νομοσχέδιο ρύθμισης που θεωρητικά θα φέρει μια ισορροπία στο πλαίσιο για το τι θα ισχύει με τα διαμερίσματα που διατίθενται σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

To νομοσχέδιο που ίσως αλλάξει το τοπίο

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, το νομοσχέδιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του κυρίως από τα υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού. Πηγές με γνώση των σχεδιασμών για το νομοσχέδιο που αναμένεται με την αρχή της νέας χρονιάς, αναφέρουν ότι η δραστηριότητα των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών θα επιτρέπεται ή θα απαγορεύεται ανάλογα και με τις προβλέψεις του κανονισμού κάθε πολυκατοικίας.

Η πρόβλεψη αυτή ωστόσο, διχάζει τα υπουργεία καθώς το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι δεν θα ήταν απαραίτητη η νομοθέτηση αυτή διότι θα οδηγούσε σε γενικευμένη τροποποίηση των κανονισμών των πολυκατοικιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!